U akciji SIPA uhapšene tri osobe, zaplijenjeno sedam kilograma marihuane

Objavljeno: 5. 7. 2017 u 17:32h

Na području opštine Foča i Kantona Sarajevo tri osobe su lišene slobode u akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), usmjerenoj protiv neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Akcija kodnog naziva “Rogoj” sprovedena je u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo i Opštinskim sudom Sarajevo, a na području Kantona Sarajevo slobode su lišene dvije osobe, a na području opštine Foča jedna osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to oko sedam kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, mobilni telefoni, sim kartice i dva putnička motorna vozila koja su korištena za izvršenje krivičnog djela.

Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biće predate Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje. Pretresi na više lokacija na području opštine Foča i Kantona Sarajevo su još u toku, saopšteno je iz SIPA.

Izvor: N1

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-akciji-sipa-uhapsene-tri-osobe-zaplijenjeno-sedam-kilograma-marihuane/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot