Ovo su putevi sa najviše saobraćajnih nesreća

Objavljeno: 5. 7. 2017 u 16:08h

Najviše saobraćajnih nesreća u Srpskoj u ovoj godini bilo je na magistralnim putevima Klašnice-Prnjavor, Čelinac-Kotor Varoš, na području Bijeljine i na putu Kopači-Ustiprača, na granici sa FBiH, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske koje organizuje akciju “Vozite oprezno – ljetujte bezbrižno”.

U prvih pet mjeseci ove godine bilo je 3.386 saobraćajnih nesreća, što je za 148 ili 4,2 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.

U saobraćajnim nesrećama ove godine poginulo je 31 lice, teže je povrijeđeno njih 220, a lakše 819 lica. Broj poginulih je manji za 44,6 odsto ili za 25 lica u odnosu na uporedni period prošle godine.

Akcija MUP-a “Vozite oprezno – ljetujte bezbrižno” podrazumijeva pojačanu kontrolu svih učesnika u saobraćaju, uz preporuke za poštovanje propisa za bezbjednu vožnju, s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nesreća i stvaranja bezbjednih uslova za vožnju u vrijeme godišnjih odmora.

Vozačima koji se pripremaju na duža putovanja i godišnje odmore preporučje se da provjere tehničku ispravnost vozila, ne konzumiraju alkohol pred put i za vrijeme vožnje, kao i da ne voze umorni i bolesni.

“Savjet je i da se izbjegavaju dugotrajne vožnje bez pauza, posebno u noćnim časovima”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Najkritičnija mjesta saobraćajnih nezgoda u Republici Srpskoj u ovoj godini su:

  • -M16.1 – Klašnice 1 – Prnjavor ( 79 saobraćajnih nezgoda, 3 poginula lica, 7  teško povrijeđenih lica, 28 lakše povrijeđenih lica);
  • -M14.1 – Bijeljina 5 – Bijeljina8 (31 saobraćajna nezgoda, 2 poginula lica, 5 teško povrijeđenih lica i 9 lakše povrijeđenih lica);
  • -M4 – Čelinac – Kotor Varoš 8 (25 saobraćajnih nezgoda, 2 poginula lica, 6  teško povrijeđenih lica i 15 lakše povrijeđenih lica);
  • -M20 – Granica RS/FBiH (Kopači) – Ustiprača ( 9 saobraćajnih nezgoda, 3 poginulih lica, 5 teško povrijeđenih lica i 5 lakše povrijeđenih lica)

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ovo-su-putevi-sa-najvise-saobracajnih-nesreca/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot