Laktaško ljeto: Posjetite brojne manifestacije

Objavljeno: 5. 7. 2017 u 20:37h

Promocija džudoa i vještine samoodbrane (06.07.2017. godine)

Džudo klub „Laktaši“ već petnaestu  godinu za redom organizuje Džudo takmičenje i promociju vještine samoodbrane pod imenom “Promocija džudoa i vještine samoodbrane“ manifestacije koja se organizuje  u okviru Laktaškog ljeta. Ove godine Džudo takmičenje će se održati u četvrtak 06. jula na centralnom trgu u Laktašima sa početkom u 18:00 časova.

Bubijada Laktaši 2017 (od 7. do 9. jula 2017. godine)

Klub ljubitelja bube Folcika i Auto-moto društvo Laktaši već četvrtu godinu za redom organizuju  Međunarodni skup vlasnika starih WV Folcika vozila „Bubijada Laktaši 2017“, manifestaciju koja se organizuje u okviru Laktaškog ljeta.

4. Međunarodni skup vlasnika starih vozila WV Folcika „Bubijada Laktaši 2017“,  održaće se od 7. do 9. jula, na prostoru kampa MK „Škorpion“   Miloševci.

Manifestacija će biti otvorena u petak 7. jula, a za goste kao i sve prisutne u večernjem terminu od 20:00 časova, biće organizovana zabava uz starogradsku muziku na prostoru kampa MK „Škorpion“ Miloševci. Drugog dana manifestacije u subotu 08. jula u terminu od 12:00 do 14:00 časova, na prostoru parkinga ispred bivšeg restorana „Turist“ u Laktašima, održaće se izložba oldtajmera, dok će u večernjim satima na prostoru Moto kampa Miloševci održati rock koncert sa početkom u 20:00 časova.

Zatvaranje četvrte manifestacije posvećene „Bubi“ je u nedelju 9. jula.

Laktaško veče folklora dječiji festival folklora (08.07. 2017. godine)

U subotu 08. jula sa početkom u 20:00 časova održaće se manifestacija „Laktaško veče folklora“ koji se  održava tradicionalno u okviru Laktaškog ljeta. Domaćin festvala je KUD „Slavko Mandić“. Laktaško veče folklora je dječiji festival, na kom će se publici predstaviti najmlađi članovi Kulturno umjetničkod društva „Slavko Mandić“. Osim domaćina publici će se predstaviti i gostujuća kulturno umjetničkja društva.

Červona Kalena (09.07. 2017. godine)

Kulturno-prosvjetno udruženje Ukrajinaca “Taras Ševčenko” organizuje 17. Smotru ukrajinskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva “Červona Kalena” u selu Devetina, kod Laktaša.

Cjelodnevni kulturno-zabavni i sportski program, održaće se 09. jula, sa početkom u 10:00 časova, Liturgijom u grkokatoličkoj crkvi „Uspenja presvete Bogorodice“ u Devetini. Červona Kalena je tradicionalana manifestacija Ukrajinaca koji žive u ovim krajevima i njeguju svoju kulturu i običaje. Naziv je dobila po ukrajinskom nacionalnom cvijetu, koji je stigao sa prvim doseljenicima iz Ukrajine, krajem 19. vijeka. Pored interesantnog kulturno – umjetničkog programa, u kojem učestvuju domaća i gostujuća ukrajinska kulturno – umjetnička društva, u okviru programa  organizovano je i bogato sportsko i zabavno druženje, uz tradicionalnu ukrajinsku muziku i bogatu trpezu.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/laktasko-ljeto-posjetite-brojne-manifestacije/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])