Ranki Mišić niko ne smije da stane “na crtu”

Objavljeno: 3. 7. 2017 u 19:51h

Ranki Mišić niko ne smije da stane “na crtu” i dan pred kongres ona je jedini kandidat za novog predsjednika Saveza sindikata.

To što do sada nismo predstavili svog kandidata ne mora da znači da smo odustali, uzvraćaju iz Sindikata uprave, koji mjesecima otvoreno ratuje sa Savezom i protivi se novom reizboru Ranke Mišić.

“Nismo izašli sa imenom zato što smo vodili korektne pregovore sa dvojicom kandidata iz realnog sektora i, na njihovu molbu, nismo htjeli da izađemo sa imenom kandidata što ne znači da neko od njih sutra ne bude kandidovan direktno na kongresu u skladu sa poslovnikom”, rekao je Božo Marić, predsjednik sindikata uprave RS.

vlcsnap-2017-07-03-19h28m37s53

Na stranu Ranke Mišić stalo je devet granskih sindikata, što je i više nego dovoljno da sutra u Tesliću još jednom naslijedi samu sebe. U slučaju reizbora, to će joj biti četvrti mandat za redom.

”Ne želim da komentarišem. Apsolutno ne”, izjavila je Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata RS.

Rame uz rame sa predvodnicima bune se policija, pravosuđe, telekom, koža i tekstil, trgovina i turizam. U Sindikatu uprave kažu da će, u slučaju da radnici Srpske dobiju novog/starog lidera – definitivno raskrstiti sa  Savezom.

“Mi najavljujemo da, ukoliko kongresna dokumenta budu usvojena glasačkom mašinerijom koja je stvorena da bi Ranka Mišić dobila podršku Sindikat uprave, vjerujem i još nekolicina sindikata će napustiti Savez sindikata jer ne želi više da trpi autokratsku vladavinu Ranke Mišić”, kazao je  Božo Marić, predsjednik sindikata uprave RS.

vlcsnap-2017-07-03-19h28m53s222

Prije sutrašnjeg kongresa završeni su izbori u granama – ali ni tamo ništa posebno novo. Uz Božu Marića koji nasljedio Tomislava Vrhovca,  jedino novo ime je Nikola Šobat kao lider sindikat medija i grafičara. Fotelje su, između ostalih, zadržali Dragan Gnjatić, Siniša Petrović, Vlado Pavlović i Anica Jondić. Ali i, po mnogima, “vječni” lideri Milenko Granulić i Tane Peulić koji će radnike u zdravstvu i metalskoj industriji predvoditi još četiri godine.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ranki-misic-niko-ne-smije-da-stane-na-crtu/||claudebot