Tokom dana gužve na saobraćajnicama prema primorju

Objavljeno: 2. 7. 2017 u 10:38h

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija nesmetano, a tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na putevima prema jugu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozačima se savjetuje da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim časovima, a da, ukoliko putuju tokom dana, prave češće pauze.

Iz AMS apeluju da svi učesnici u saobraćaju, uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste, budu maksimalno oprezni i poštuju saobraćajne propise.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom čije je poštivanje obavezno.

Na autoputu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog postavljanja led markera u tunelima Laktaši i Klašnice.

Vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka-Prnjavor zbog radova na izgradnji autoputa Banjaluka-Prnjavor.

Na ovoj dionici saobraćaj će se do 31. avgusta odvijati u oba smjera sa ograničenjem brzine kretanja vozila do 20 i do 40 kilometara na čas, a moguće su i povremene obustave saobraćaja zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice na lokalitetu Mahovljanske petlje, zbog izgradnje vijadukta, dolazi do obustave saobraćaja u vremenu od 23 do pet časova, u maksimalnom trajanju do 30 minuta.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na raskrsnici u Milićima, kao i kroz Trebinje, te na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina u rejonu Ljeljenče.

Na regionalnom putnom pravcu Karanovac–Kneževo, u mjestu Rađići, došlo je do ulegnuća kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na području opštine Srebrenica zbog rekonstrukcije kolovoza izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Radovi su počeli krajem maja i trajaće četiri mjeseca.

Vozila usporeno saobraćaju i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta.

Na području Banjaluke od juče se provodi eksperimentalna obustava saobraćaja u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Trga srpskih vladara do Ulice Marije Bursa, s ciljem promocije zdravog načina života, ekologije i održivog razvoja.

Zbog sanacije klizišta do 15. jula obustavljen je saobraćaj na lokalnom putu Bočac-Agino selo, lokalitet Panića okuka. Za vrijeme trajanja obustave, autobusi javnog prevoza saobraćaće otežano.

Na području FBiH zbog održavanja manifestacije “507. dani Ajvatovice” danas će od 16 do 17 časova biti obustavljen saobraćaj na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu. Iz istog razloga večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Na dionici magistralnog puta Stolac-Ljubinje do 13.30 časova zbog deminerskih radova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Radovi su aktuelni i na putnim pravcima Vrapčići-Bišće Polje, Simin Han-Kalesija i Poriče-Kupres.

Na graničnim prelazima u BiH za sada nema dužih zadržavanja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/tokom-dana-guzve-na-saobracajnicama-prema-primorju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot