Mišja groznica odnijela prvu žrtvu

Objavljeno: 1. 7. 2017 u 13:10h

Ženska osoba iz Slavonije preminula je od komplikacija uzrokovanih mišjom groznicom, a na području Hrvatske registrovane su 164 oboljele osobe.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo potvrdio je prvu smrt ove godine od posljedica mišje groznice, opasne virusne bolesti koju prenose glodari.

Četiri slučaja zaraze zabilježena su u Koprivničko-križevačkoj županiji za manje od mjesec dana, pišu hrvatski portali.

Prema podacima koprivničkog Zavoda za javno zdravstvo, slučajevi hemoragijske groznice s bubrežnim sindromom, takozvane mišje groznice, otkriveni su kod dva pacijenta iz Đurđevca i Koprivince, te dvije osobe s područja Kalnika.

Riječ je o tri žene i muškarcu starosti od 23 do 56 godina.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/misja-groznica-odnijela-prvu-zrtvu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot