Ministar Malešević kupuje limuzinu od 115.000 KM

Objavljeno: 29. 6. 2017 u 18:48h

Ministarstvo prosvjete i kulture, na čijem čelu je Dane Malešević, raspisalo je u četvrtak tender za nabavku automobila vrijednog 115.000 maraka.

Prema pisanju portala Capital.ba, automobil treba da ima specijalnu luksuznu opremu od senzora, zatamnjenih “šajbi” do sportskih sjedišta…

Iako je Ministarstvo prosvjete tokom 2016. godine stvorilo za 10,8 miliona KM veće obaveze od budžeta kojim raspolaže, ministra Maleševića to očigledno ne brine, pa je odlučio da se počasti novom luksuznom limuzinom.

To će građane Srpske koštati 98.000 KM plus PDV, odnosno ukupno oko 115.000 maraka.

Prema tehničkim specifikacijama iz tenderske dokumentacije, koju posjeduje redakcija Capitala, automobil koji ministar Malešević želi je novi Audi A6.

Samo registracija za ovo vozilo košta skoro 2.000 KM, a kasko osiguranje više od 4.000 KM.

U tenderskoj dokumentaciji ministar traži da ono bude isključivo crne ili crne metalik boje i da je proizvedeno ove godine.

Atomobil koji ministar kupuje treba da ima zapreminu motora od minimalno 2.900 kubika, a snaga motora minimalno 200 kW, dok je predviđena dužina vozila od 4,9 metara. U domaćim auto-kućama kažu da je ovim specifikacijama „nacrtan Audi A6“.

Kada je u pitanju dodatna oprema tenderom se traži da vozilo minimalno ima sportska sjedišta naprijed kao i elektro podršku za leđa na prednjim sjedištima, elektronski program stabilizacije vozila, elektronsku parkirnu kočnicu, elektronsku asistenciju za vožnju u nagibu, automatski klima uređaj – 4 zone, senzor za svjetlo i kišu, tempomat, multifunkcionalni pokazatelj – info za vozača u boji.

Pored toga, automobil treba da ima i fabričke senzore za parkiranje naprijed i nazad, grijanje prednjih sjedišta, automatski zatamnjiv unutrašnji retrovizor, fabrički ugrađen navigacioni sistem, CD/DVD player uz navigacioni sistem, fabrički zatamnjena zadnja bočna stakla i zadnju šajbu, ksenonske farove, LED dnevna svjetla.

Ministar Malešević danas nije odgovarao na pozive novinara.

Ministarstvo prosvjete nije jedino u Vladi RS koje obnavlja vozni park luksuznim automobilima i pored milionskih rupa u budžetu. Prije njega novim automobilom počastio se i ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, a mediji su prenijeli da je nove automobile kupilo i Ministarstvo finansija RS.

Izvor: Capital.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ministar-malesevic-kupuje-limuzinu-od-115-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot