Narednih dana toplo, u nedjelju zahlađenje

Objavljeno: 28. 6. 2017 u 16:30h

U Republici Srpskoj se i narednih dana očekuje toplo vrijeme, a do kratkotrajnog zahlađenja doći će u nedjelju, 2. jula.

U Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske je rečeno da će danas biti najtopliji dan u većini krajeva, dok će se u naredna dva ili tri dana vrućine premjestiti ka istoku.

Danas se očekuje maksimalna temperatura do 37 stepeni Celzijusovih, dok će se sutra temperatura kretati od 21 do 37 stepeni.

“Noćas nas očekuje prolazno naoblačenje koje može donijeti kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom, a prije toga počeće da duva jugo koji će biti umjeren i jak”, rekla je dežurni meteorolog Milica Đorđević.

Sutra će biti slično vrijeme, te se u prvom dijelu dana očekuje umjeren do jak jugo, pogotovo u brdovitim predjelima Krajine, koji će dodatno pojačavati osjećaj nelagodnosti i visoke temperature.

Naročito vruće u četvrtak i petak, 29. i 30. juna, i subotu, 1. jula, biće na jugu, gdje će temperatura u mnogim predjelima dostizati i 40 stepeni Celzijusovih.

Vikend će donijeti postepeno osvježenje, prvo u subotu na sjeveru i zapadu, uz povremenu kišu i pljuskove, dok će u nedjelju u većini krajeva temperatura vazduha pasti ponegdje i do 15 stepeni u odnosu na ove vrućine.

Đorđevićeva je navela da je proteklih dana temperatura vazduha bila znatno viša od prosječne za ovo doba godine.

“Ove vrućine, ipak, više odgovaraju za jul ili avgust, a nikako za jun”, rekla je ona.

Prema njenim riječima, srednja temperatura u junu bila je dva do tri stepena iznad prosjeka zbog kratkih perioda zahlađenja.

“Ako posmatramo samo posljednjih desetak dana, temperatura je u većini krajeva bila za pet do šest stepeni iznad prosjeka”, rekla je Đorđevićeva.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/narednih-dana-toplo-u-nedjelju-zahladenje/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])