Drvo se skotrljalo i ubilo drvosječu

Objavljeno: 27. 6. 2017 u 11:44h

Rasim Velić (63) iz Hajradinovića kod Novog Goražda podlegao je povredama pošto ga je usmrtilo stablo koje je sjekao na svom imanju.

Iz Policijske uprave Foča, navodeći inicijale, saopštili su da se ova tragedija dogodila 24. juna.

Nezvanično saznajemo da se ogromna bukva skotrljala niz strminu i prešla preko Velića. On je tada zadobio teške povrede unutrašnjih organa koje su bile kobne po ovog mještanina Hajradinovića.

On je neposredno poslije nesreće prevezen u Kantonalnu bolnicu Goražde, gdje mu je pružena prva pomoć. Međutim, njegovo stanje se naglo pogoršalo pa je prebačen u sarajevsku bolnicu “Koševo”, gdje i preminuo.

Velić je kobnog dana sjekao šumu zajedno sa bratom Muharemom na njihovoj parceli zvanoj Lječevišta.

“To je veoma nepristupačan prostor i pod velikim nagibom. Nesreća se desila kada se stablo bukve koju su posjekli otkotrljalo niz veliku strminu i naletjelo na Rasima koji se našao na putu i bukvalno prešlo preko njega”, kazao je izvor blizak istrazi.

Rasim je živio sam i bio je jedan od rijetkih mještana sela Hajdarevići. Predsjednik mjesne zajednice Oglečevo, kome pripada ovo selo, Žarko Kovačević kazao je da je stradali sjekao drva za svoje potrebe.

“On je u tom povratničkom selu koje broji nekoliko kuća jedini živio stalno, a ostali tu borave povremeno. Bio je sam i neoženjen koliko znam. Njegovu porodicu kao da prati neki maler u šumi. Dva rođaka su mu prije rata poginula u šumi dok su radili s traktorom”, rekao je Kovačević.

Šumske nesreće na području BiH su dosta teške i od početka godine prilikom sječe šume poginulo je nekoliko osoba. Samo u maju u roku od nekoliko dana stradala su trojica drvosječa. Nemanja Šikuljak teško je povrijeđen kada ga je udarilo stablo prilikom sječe šume u mjestu Oglavak kod Trnova. Nekoliko dana ranije poginuo je Sead Vuković iz Mustajbašića kod Zavidovića kada ga je udarilo stablo. Nesreća se desila 13. maja dok je sjekao šumu sa Sifetom Hasićem koji je ovom prilikom povrijeđen.

Policija

U Policijskoj upravi Foča istakli su da je ovo za sada okarakterisano kao nesrećan slučaj u šumi.

“O svemu je upoznat dežurni tužilac nadležnog tužilaštva, koji je naložio obdukciju tijela preminulog. Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Novo Goražde. Izvještaj će nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta biti proslijeđen Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo”, kazala je za portparolka PU Foča Svjetlana Govedarica.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/drvo-se-skotrljalo-i-ubilo-drvosjecu/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])