U dva dana tri smrti u rijekama

Objavljeno: 26. 6. 2017 u 19:08h

Dejan Andrić (20) iz naselja Žuti Most u opštini Srebrenica utopio se u nedjelju u rijeci Drini, na lokalitetu Kriva Drina.

Obistine li se crne slutnje – da se u Vrbasu u subotu utopio Banjalučanin P.M. (29), koji je nestao u rijeci, biće to tri slučaja utapanja u dva dana.

Nezvanično, Andrić je sa drugom preplivao Drinu, sve do obale Srbije, a u povratku je nestao pod vodom.

“Njegovo tijelo pronađeno je nekoliko stotina metara niže, na dnu rijeke i izvučeno”, kažu izvori upućeni u detalje ove tragedije.

Samo dan ranije, odnosno u subotu popodne, u banjalučkom naselju Ada, u rijeci Vrbas je na svoj rođendan nestao dvadesetdevetogodišnji P.M.

Strahuje se da se i on utopio, a pred zaključenje ovog broja “Nezavisnih” iz policije nam je potvrđeno da nije pronađen. Posljednji put viđen je u naselju Ada oko 17 časova, kada je ušao u vodu da se okupa, i od tada mu se gubi svaki trag.

Banjalučani, koji žive uz obalu rijeke Vrbas, zamoljeni su da pomognu u potrazi za nestalim mladićem. Nezvanično saznajemo da je on, kada je ulazio u rijeku da se okupa, bio s još nekoliko drugova.

“On je u plavom šortsu ušao u rijeku da se osvježi. Zatim je potonuo. U obližnjem restoranu radi majka jednog od drugova nestalog mladića, i taj kolega je dotrčao i ispričao da je P.M. nestao pod vodom”, priča naš izvor.

Žrtva utapanja je i Dušan Skopljak (59), iz mjesta Stupna, opština Šipovo, čije je tijelo u nedjelju ujutru pronađeno u koritu rijeke Plive, nedaleko od njegove kuće. Već juče je obdukcijom utvrđeno da u tom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

“Smrt je nastupila utapanjem”, rekli su nam izvori upućeni u istragu, koji nisu mogli da preciziraju pod kojim okolnostima se Skopljak utopio.

Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, potvrdila je za “Nezavisne” da je uviđaj, po pronalasku tijela na području Šipova, obavila Sanja Tadić-Stojisavljević, dežurni okružni javni tužilac.

Uviđaj je obavljen i nakon što je na području Banjaluke zabilježen prvi slučaj utapanja ove sezone, a kada je Vrbas progutao Darka Tasića (40) iz Vranja. Njegovo tijelo pronađeno je u mjestu Kosjerovo, opština Laktaši, nakon što se utopio 1. juna u banjalučkom naselju Srpske toplice, kada je ušao u rijeku da se okupa.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-dva-dana-tri-smrti-u-rijekama/||claudebot