Važne upute za vozače u BiH

Objavljeno: 25. 6. 2017 u 12:06h

Uslovi za vožnju su ovoga jutra povoljni, što pogoduje nesmetanom odvijanju saobraćaja na većini puteva u BiH. Prvi je dan praznika Ramazanskog bajrama, pa je saobraćaj vozila pojačan na dionicama u gradskim centrima, saopšteno je jutros iz BIHAMK-a.

Budući da su visoke temperature aktuelne tokom dana, svima onima koji planiraju duže putovanje, savjetuje se polazak u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Iz BIHAMK-a apeluju na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povodom praznika Ramazanskog bajrama, do sutra do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH. Smanjen je obim radova na putevima, ali vozače svakako podsjećamo na obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Pojačan saobraćaj vozila i duža zadržavanja, tokom dana mogući su na graničnim prelazima. Posebno izdvajamo granične prelaze na jugu na izlazu, kao i na sjeveru na ulazu u našu zemlju. Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika Ramazanskog bajrama, do ponedjeljka 26.06. do 24 sata zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Izvor: N1

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vazne-upute-za-vozace-u-bih/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot