Visoke temperature na početku ljeta

Objavljeno: 23. 6. 2017 u 20:50h

Da je pravo vrijeme za kupanje, pokazuju i tropske temperature. Zato ne treba zanemariti upozorenja ljekara, naročito jer meteorolozi kažu da vrućine tek dolaze.

Dok termometar divlja, šešir, sunačane naočare i flašica vode su obavezni. Bez toga se danas nije moglo na ulicu. Već stižu upozorenja, a ljeto je tek počelo.

“Ovogodišnja prognoza govori o tome, i to sa vjerovatnoćom od 40 do 60 odsto, da će srednja temperatura biti iznad prosjeka za ovo doba godine” kaže Igor Kovačić iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS.

Banjalučani, po tradiciji, već znaju gdje je najbolje pobjeći od vrućine. Umjesto centra grada i vrelog asfalta, odabrali su hlad kraj Vrbasa.

Razgovarali smo s nekim od njih i dobili ovakve odgovore.

“Pa, danas je malo sparina, ali lijepo se osjećam pored vode, uvijek ugodnije nego negdje na asfaltu, u nekom poslu, teškom, prljavom. Ako ne jednom, onda dolazim svaki dan po dva tri puta”.

“U ovoj situaciji narod dolazi ovdje jer besparica vlada. Ne može svako da priušti na bazen da ode. Ma, super, nigdje drugdje i ne idem, samo ovdje”.

Ukoliko usijani asfalt ne možete da izbjegnete, pridržavajte se savjeta ljekara. I uvijek imajte na umu da su maligna oboljenja kože u porastu.

“Savjetuje se lagana odjeća, pamučna odjeća, odjeća svijetlijih boja koja manje apsorbuje sunčeve zrake, a ono što je neizostavan savjet, naravno, dobra hidracija”, kaže dr Kosana Stanetić iz Doma zdravlja Banjaluka.

Tri litre vode, šešir, pamučna garderoba. Ukoliko to ne pomaže, Vrbas svakako hoće, da se ove vrućine, koliko toliko, lakše podnesu.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/visoke-temperature-na-pocetku-ljeta/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot