Misteriozni nestanak: Više od četiri mjeseca se traga za tijelom Amara Kozlića, u narodu se čuju razne priče, policija istražuje: Je li živ?

Objavljeno: 18. 6. 2017 u 15:24h

Više od četiri mjeseca traje potraga za Amarom Kozlićem iz Nemile kod Zenice, koji je noći sa 4. na 5. februar, vraćajući se s drugovima iz diskoteke i vozeći Audi, sletio u rijeku Lašvu.

Tijela njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića pronađena su 6. februara u Audiju, dok se za Kozlićem i dalje traga.

Najteže porodici

Najteže je porodici Kozlić. Kako nam govori neutješni otac Alija, ne prođe jutro a da ne ode do prozora i ne pogleda u rijeku Bosnu, koja teče ispod njegove kuće.

“Agonija ne prestaje. Teško je razumjeti kako se mi osjećamo. Svakog jutra kada ustanem i krenem na posao, pogledam kroz prozor. Pogled na rijeku boli” – kroz uzdahe kaže Alija.

Uprkos mjesecima koji su prošli od tragedije, ne gubi nadu. Svakog dana očekuje poziv od policije.

“Kad god mi zazvoni telefon, pomislim da je možda policija, da su ga našli. Ali, taj dan još nisam doživio. Niko me više i ne obavještava traže li ga ili ne. Imam samo jednu želju, da mi pronađu sina. Svima bi nam bilo mnogo lakše. Stavila bi se tačka na sve ovo “- govori nam očajni otac.

Teško je i Amarovom bratu Semiru, s kojim je bio izuzetno vezan. Kaže da se osjeti ogromna praznina.

“Bili smo vezani jedan za drugog. Ogromna je praznina u srcu otkako ga nema” – govori nam Semir.

Spasioci u čamcima tragali za tijelima

Budući da su se u javnosti pojavile priče kako je Amar preživio nesreću i da zbog toga nije pronađen u rijeci, otac Alija kaže da bi volio da su te priče tačne.

“Bio bih najsretniji da se tako ispostavi. Neka odgovara za ono što je učinio, ali makar bi mi bio živ” – kaže on.

Istraga u toku

I iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), u čijoj je nadležnosti istraga o ovom slučaju, kažu da je slučaj još otvoren te da su provjeravali navode da je Amar možda živ.

“Istraga je i dalje u toku. Ono što se do sada prikupilo, predato je Tužilaštvu u Travniku. Provjeravali smo mogućnost da je on živ, ali i dalje, u saradnji sa MUP-om Zeničko-dobojskog kantona, nastavljamo aktivnosti na pretrazi rijeke i korita” – kažu iz MUP-a SBK.

Napominju da sarađuju i s ribarima, kao i da su poduzeli intenzivirane aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju upravo na mjestu gdje su mladići sletjeli automobilom.

Apel javnosti

Iz MUP-a SBK pozivaju javnost da jave najbližoj policijskoj stanici sva eventualna saznanja koja imaju u vezi sa slučajem Amara Kozlića.

“Mi još provodimo istragu. Pozivamo građane da nam, ako imaju određenih informacija, jave, a mi ćemo ispitati sve navode. Garantujemo anonimnost” – kažu iz MUP-a SBK.

Izvor: Avaz

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/misteriozni-nestanak-vise-od-cetiri-mjeseca-se-traga-za-tijelom-amara-kozlica-u-narodu-se-cuju-razne-price-policija-istrazuje-je-li-ziv/||claudebot