Kineski jezik u školama već u septembru!?

Objavljeno: 18. 6. 2017 u 14:04h

Đacima u osnovnim školama u Republici Srpskoj podijeljeni su anketni listovi u kojima se, od njih i njihovih roditelja, traži izjašnjavanje o zainteresovanosti za izučavanje kineskog jezika.

“S obzirom da od školske 2017/2018. godine postoji mogućnost fakultativnog izučavanja kineskog jezika, potrebni su nam podaci o zainteresovanosti učenika za navedeni jezik“ – navodi se u anketnom listu  koji uz zaokruženi odgovor „da“ ili „ne“ treba da potpišu đaci i njihovi roditelji, a zatim da ih predaju upravama škola.

Podsjećamo da je predsjednik RS Milorad Dodik prije nešto manje od mjesec dana prvi podržao inicijativu da se u osnovne i srednje škole u Srpskoj uvede kineski kao drugi strani jezik. Nadležni iz Republičkog pedagoškog zavoda očigledno nisu gubili vrijeme kako bi se inicijativa predsjednika RS pretočila u djelo, o čemu svjedoči navedena anketa.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kineski-jezik-u-skolama-vec-u-septembru/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])