Nasilje u porodici neprihvatljivo, Srpska ide ka nultoj toleranciji

Objavljeno: 17. 6. 2017 u 16:29h

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović izjavila je da nasilje u porodici nije društveno prihvatljivo u Republici Srpskoj, te da nasilnici treba da budu sankcionisani.

“U Republici Srpskoj se apsolutno ide prema nultoj toleranciji prema nasilju u porodici”, rekla je Davidovićeva, koja je danas u Bijeljini posjetila Sigurnu kuću koju vodi Fondacija “Lara” .

Ona je poručila da žrtve nasilja u porodici imaju apsolutnu podršku zajednice, a ta podrška su i sigurne kuće u Banjaluci, Bijeljini i Modriči.

“Nasilja u porodici mora biti što manje, nasilnici treba da budu sankcionisani, a žrtve moraju da imaju gdje da se smjeste i da društvo o njima vodi računa”, istakla je Davidovićeva.

Ona je pohvalila rad i opremljenost Sigurne kuće u Bijeljini koju vodi Fondacija “Lara” i uvjerila se da ona dobro funkcionše, da je za žrtve obezbijeđena radno-okupaciona terapija, zdravstvena zaštita i psihosocijalni tretman, a za djecu pohađanje škole.

“Izuzetno je važno zaštititi žrtve nasilja u porodici, ali jednako je važna i preventiva, da djecu učimo da je društveno neprihvatljivo nasilje u porodici, vršnjačko nasilje i bilo koja vrsta nasilja”, zaključila je Davidovićeva.

Direktor Fondacije “Lara” Radmila Žigić rekla je novinarima da je u zaštiti žrtava dosta toga urađeno od kako je Zakon o zaštiti od nasilja u porodici stavljen pod nadzor Ministarstva porodice, omladine i sporta.

“Ovo Ministartsvo zaista radi na tome da se obezbijede servisi podrške za žrtve nasilja”, istakla je Žigićeva.

Prema njenim riječima, Sigurna kuća u Bijeljini radi od 2011. godine i do sada je više od 150 osoba koristilo njene usluge.

U nastavku posjete Bijeljini, Davidovićeva će prisustvovati otvaranju 10. Međunarodnog turnira za mlade fudbalere “Stopama Save Miloševića” u Etno-selu “Stanišići”

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nasilje-u-porodici-neprihvatljivo-srpska-ide-ka-nultoj-toleranciji/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])