Na smrt izbo oca 22 puta: Žao mi je zbog ubistva, kajem se

Objavljeno: 17. 6. 2017 u 09:39h

“Jako mi je žao i iskreno se kajem što sam to uradio ocu”, kratko je rekao Aleksandar Marinković (21) čime je završeno suđenje za ubistvo Srđana Marinkovića (43) 10. januara prošle godine.

Aleksandar se tereti da je na kućnom pragu u rodnom selu Glogovica, nedaleko od Aleksinca, masakrirao oca sa čak 22 uboda nožem.

“Za teško ubistvo, izvršeno na podmukao i svirep način, primerena kazna bila bi 20 godina zatvora. Jedina olakšavajuća okolnost je činjenica da je, u trenutku izvršenja krivičnog djela, optuženi bio mlađi punoljetnik”, rekao je zastupnik tužilaštva u završnom izlaganju, u Višem sudu u Nišu.

Od ukupno 22 uboda najsmrtonosniji bio je onaj u srce koji je Aleksandar zadao ocu s leđa. Kada je Srđan pao na zemlju, ubadao ga je u bijesu još 17 puta u grudi. Prema iskazu optuženog, tragedija se dogodila dok su otac i sin bili u alkoholisanom stanju. Kad je Srđan pao u lokvi krvi, Aleksandar se vratio u kuću, zapalio cigaretu i sjeo da se odmori.

Po dolasku policije, Aleksandar je detaljno opisao čitav događaj.

Kao motiv zločina, istakao je na sudu navodno seksualno zlostavljanje kojem je bio izložen. Tužilaštvo je reklo da smatra da je to manipulacija za umanjenje kazne i insistiralo je da se djelo kvalifikuje kao svirepo ubistvo. Advokati Aleksandra Marinkovića, iznijeli su stav po kome je riječ o ubistvu na mah za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Izricanje presude zakazano je za 3. jul.

Majka vjeruje sinu

Glavnom pretresu prisustvovala je i majka ubice, Valentina Mitić, bivša supruga ubijenog Srđana. Ona je angažovala branioce i vjeruje da je Aleksandar počinio zločin zato što je bio zlostavljan.

Izvor: Novosti.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/na-smrt-izbo-oca-22-puta-zao-mi-je-zbog-ubistva-kajem-se/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot