Inspekcija ušla u ‘Bobas’ zbog optužbi radnika na račun direktora

Objavljeno: 17. 6. 2017 u 09:05h

Inspektorat Republike Srpske zaprimio je prijavu protiv nadležnog u Javnom komunalnom preduzeću “Bobas” Kotor Varoš i inspekcijski nadzor je u toku.

Kontrola je započeta prije dva dana, potvrdili su u petak iz Inspektorata, ali zbog samog slučaja dok sve ne bude gotovo nisu željeli davati više informacija.

Kako saznajemo, prijavu je poslala grupa radnika ovog preduzeća koja je optužila direktora ove firme da radnicima isplaćuje zarade “na ruke”, da ih većina nije prijavljena, kao i da pojedinci rade kako bi otplatili dug za vodu koju imaju iz nekog prethodnog perioda.

“Jedan dio radnika se plaća u kešu, oni poslije posla naveče dođu pred kuću direktora i on im tu onda isplati dnevnicu. Drugi dio radi da bi otplatili dug za vodu koji imaju”, kazao je jedan od radnika čiji je identitet poznat redakciji.

Prema njegovim tvrdnjama, ali i riječima nekih drugih ogorčenih uposlenika, više njih radi na crno.

“Ljudi godinama rade na crno, a da stvar bude još gora, koliko znamo, ni sam direktor nije prijavljen. To, ja mislim, nema nigdje”, kazao je taj radnik.

Slobodan Jurić, direktor JKP “Bobas”, odlučno tvrdi da je sve navedeno laž i da se radi o spletkama neradnika.

“To je grupa radnika koji su bili miljenici starog direktora. Plata se mora zaraditi, a ne svratiti po nju. Onda kada su proglašeni tehnološkim viškom počeli su trčati okolo i praviti spletke, sad i po medijima”, kazao je Jurić.

On je istakao da su inspektori već bili u preduzeću i tvrdi da ništa nisu našli.

“Inspektorka je došla iznenada i da sam htio i imao šta sakriti ne bih mogao. Svi radnici su provjereni. Meni je za 54 godine ovo peto rukovodeće mjesto i šta mi treba da pravim takav navodni cirkus”, kazao je Jurić.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/inspekcija-usla-u-bobas-zbog-optuzbi-radnika-na-racun-direktora/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])