Produžen konkurs za stipendije za program Putujemo u Evropu 2017

Objavljeno: 16. 6. 2017 u 00:20h

Inkubator društvenih inovacija „Munja“ i info platforma HOĆU.ba uz podršku Robert Bosch Fondacije, Balkan Trust for Democracy i partnera otvara i desetu godinu za redom poziv za učešće u sjajnom programu «Putujemo u Evropu» koji osigurava studentima trosedmično putovanje širom kontinenta. Do sada stipendiju je dobilo i u programu sudjelovalo 266 studenata.

Cilj projekta je da se omogući da najmanje 23 studenta/ice na univerzitetima/sveučilištima u BiH provedu ljeto kao većina njihovih vršnjaka iz Evrope, putujući po slobodno po Evropi i upoznavajući evropske gradove i narode. Pobjednici na konkursu dobijaju stipendiju koja se sastoji od slijedećeg:

  • InterRail karta za 22 dana putovanja evropskim vozovima vrijednosti 770 KM
  • džeparac u iznosu 300 KM
  • studentska kartica ISIC
  • putno osiguranje
  • učešće na trodnevnom specijalnom otvaranju programa u Berlinu 24-27.07.2017. godine (smještaj i obroci u Berlinu, susret sa studentima iz Jugoistočne Evrope, party, razgledavanje grada, susret sa zvaničnicima SR Njemačke i Fondacije Robert Bosch i dr.)
  • orijentacijska radionica u Sarajevu (prevoz i ručak) i vodič za putovanje sa savjetima

Osnovni kriteriji za odabir studenata:

  1. Prijave mogu podnijeti svi studenti starosti do 26 godina (osim brucoša, studenata 1. godine) koji su državljani BiH i posjeduju putnu ispravu;
  2. Prednost imaju kandidati/kinje koji su do sada nikako ili manje putovali u inostranstvo;
  3. Prednost je ukoliko imaju angažman u studentskim, omladinskim ili/i nevladinim organizacijama;
  4. Znanje stranog jezika
  5. Dužina studiranja i prosječna ocjena uzet će se u obzir, ali se ohrabruju svi motivirani studenti da apliciraju.
  6. Motivacija za učešće u programu i spremnost za angažman na promociji mobilnosti mladih tokom i poslije putovanja.

Prijavni formular, uputstvo za apliciranje i dodatne informacije o projektu svi zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa info platforme www.hocu.ba.

Rok za prijavu je produžen. Prikupljene dokumente stavljene u kovertu potrebno je dostaviti do petka 23. juna/lipnja 2017. godine do 13:00h kao i kreativni zadatak sa kontaktima poslati na e-mail: [email protected].

Samo finalisti će biti kontaktirani i pozvani na intervju u Sarajevo koji će biti u periodu 26.-28.06, a orijentacijska obuka za sve odabrane polaznike bit će početkom jula/srpnja.

Prijave se mogu poslati poštom na adresu:

MUNJA

Za konkurs «Putujemo u Evropu»

Skenderpašina 1

71 000 Sarajevo

ili lično dostaviti u zatvorenoj koverti u prostorije Munje (Networks) radnim danom od 09:00h do 20:00h).

Za sva dodatna pitanja:

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/produzen-konkurs-za-stipendije-za-program-putujemo-u-evropu-2017/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot