Ljubav jača od teške prošlosti: Nakon pokušaja samoubistva rođenje sina joj dalo novu snagu (Foto)

Objavljeno: 16. 6. 2017 u 12:14h

Nedaće koje su šibale Bobanu Kozić-Latinčić (37) iz Dušanova, kod Gradiške, zbog kojih je čak i podigla ruku na sebe, učinile su je jačom, a njena ispovijest govori o tome kako je moguće okrenuti novi list u životu i gledati u bolju budućnost.

Ona je vremenom naučila da živi sa invaliditetom brinući se o sebi, ali i o djetetu i  danas je ponosna majka četvoromjesečnog sina, o kojem se stara bez poteškoća.

Majčinstvo ju je učinilo još istrajnijom u želji da prevaziđe probleme koje je imala zbog teških trauma koje je na nju ostavio gubitak oba roditelja u jednom trenutku, a tu tragediju gledala je zajedno sa petnaestogodišnjom sestrom.

Ta 2000. godina zauvijek je promijenila život sestara Latinčić, koje su uoči Vidovdana gledale stradanje oca i majke u paraglajdingu, a tu traumu posebno teško doživjela je tada 20-godišnja Bobana.

Ona je preuzela brigu o mlađoj sestri Dragani, ali i o porodičnom biznisu u marketu. Iako je bila energična u tom periodu, njene emocije su se smjenjivale.

“Bila sam u teškoj depresiji i to je trajalo neko vrijeme. Sjećam se dobro svega tog dana 2003. godine kada sam odlučila da dignem ruku na sebe jer sam mislila da će mojoj sestri i svima u našoj okolini biti bolje bez mene. Sestra je bila moj veliki ponos i oslonac, ona je osoba na koju sam posljednju pomislila prije nego što sam uzela očevu bombu u podrumu kuće”, sjeća se Bobana te teške prošlosti.

Čudo koje se dogodilo danas je gotovo neobjašnjivo, a Bobana je na svu sreću preživjela, ali je pritom ostala bez šaka i sa gelerima po tijelu.

“Kada sam se probudila, bilo mi je drago što sam preživjela i taj period je takođe bio jako mukotrpan. Godinu dana sam se trudila da živim bez šaka, da se brinem o sebi, pomažem sestri u prodavnici i obavljam svakodnevne poslove”, kazala je Bobana.

Bobana, iako u invalidskoj penziji, pomaže sestri koja vodi prodavnicu, međutim njen fizički nedostatak ne sprečava ju da bez problema važe voće i povrće, uslužuje mušterije i vraća kusur.

Komšije i kupci o njoj imaju samo riječi hvale. U dugogodišnjoj borbi sa posljedicama mnogo su joj pomogli prijatelji, sestra i rođaci, a njen život  dobio je novi smisao zahvaljujući ljubavi, iz koje se izrodio sin.

“Muž mi je rođen u Srbiji, a njegovi su rodom odavde iz Dušanova, gdje sada i živimo. Upoznali smo se i zavoljeli, a nedavno smo dobili sina.  Trudnoća i strah od nepoznatog su me brinuli, ali zahvaljujući doktorici sve je prošlo bez problema. Sve se nekako posložilo kada je stigla beba i nemam problem da se brinem o njemu”, kazala je Bobana.

Bobana je svojim primjerom pokazala koliko se upornošću i voljom mogu prevazići i najteži problemi, a i ljubav je došla u pravom trenutku, stoga je ona danas oličenje energične, jake, samouvjerene i konačno srećne žene.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ljubav-jaca-od-teske-proslosti-nakon-pokusaja-samoubistva-rodenje-sina-joj-dalo-novu-snagu-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot