Džipijada održana u Vaganima kod Kotor Varoša: Buka i adrenalin u iskonskoj prirodi

Objavljeno: 13. 6. 2017 u 14:53h

Buka snažnih mašina na živopisnim brdskim stazama i u šumskim vrletima iskonske prirode odjekivala je vaganskim platoom na kojem je održana tradicionalna “Džipijada”.

Ljubitelji terenaca okupili su se proteklog vikenda u velikom broju kako bi uživali u demonstraciji snage i vratolomijama na zahtjevnim stazama ovog kotorvaroškog sela. Nesavladivih prepreka nije bilo, niti ih je lako zamisliti pred zvijerima na točkovima. Moćni terenci posebno spremani za ekstremne uslove bez problema su izašli na kraj sa blatom, uskim i nepristupačnim šumskim stazama, kamenjarom…

Posebna atrakcija bila je kratka trka tokom koje su gledaoci mogli da uživaju u demonstraciji svega što nosi vožnja na četiri točka u ekstremnim uslovima. Pored nje, održana je i trka na potezu od Jasikovca do Kotlovca u kojoj su vozači ponovo bili na iskušenju i adrenalinskom testu. Najbržim i najvještijim pripali su pehari, ali jednako važan bio je i prestiž o kojem će do sljedeće “Džipijade” biti prepričavane priče.

“Bilo je odlično i zabavno. Adrenalin je proradio za volanom, jer smo imali nekoliko zahtjevnih dionica. U tome i jeste čar džipijada. Jednom riječju, ovo je uživanje i ko zna šta je džipijada mora se oprobati na ovim stazama”, kaže jedan od vozača dok sa uzbuđenjem završava vožnju.

Veoma atraktivna bila je i turistička klasa u kojoj su pred gledaoce izašli i luksuzni kabrioleti, trotočkaši i druga interesantna vozila.

“Džipijada” je održana u jedinstvenom ambijentu čiji je najljepši dio zaštićeni spomenik prirode Žuta bukva.

“Riječ je o jedinstvenom stablu žute bukve u Evropi starom oko 300 godina, koje je zaštićeno odlukom Vlade RS i nalazi se pod starateljstvom opštine Kotor Varoš i upravom Eko-etno sela “Žuta bukva”. Stablo je karakteristično po izrazito žutom lišću. Teško da postoji ljepše i atraktivnije mjesto za ovaj vid adrenalinskog sporta i hobija i nije ni čudno što je naša “Džipijada” jedina koja je opstala u banjalučkoj regiji. To su prepoznali i ljubitelji ovog sporta koji su pristigli iz Banjaluke, Srpca, Čelinca, Kneževa i drugih gradova”, kaže organizator “Džipijade” i upravnik spomenikom prirode Žuta bukva i direktor istoimenog Eko-etno sela Ranko Gavrilović.

Dan ispunjen adrenalinom začinjen je zabavom u restoranu “Žuta bukva” uz gozbu i muziku. Pokrovitelj “Džipijade” bio je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Pobjednici

Kratka trka

  • Boris Đukić
  • Milovan Topić
  • Miroslav Petrušić

Duga staza

  • Milovan Topić
  • Duško Milovanović
  • Siniša Vuković
  • Turistička klasa
  • Ljubiša Bibić
  • Goran Ožegović

Najbolji džip

  • Njegoš Bibić

Najveselija posada

  • Nebojša Ćović

Najudaljeniji gosti

  • Bojan Berić

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/automobilizam/dzipijada-odrzana-u-vaganima-kod-kotor-varosa-buka-i-adrenalin-u-iskonskoj-prirodi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])