Pronašli tijelo komšije koje se raspadalo mjesecima (Video)

Objavljeno: 10. 6. 2017 u 10:25h

Tijelo Nedeljka Pajića, koji je umro prije četiri mjeseca u svom stanu u sarajevskom naselju Hrasnica, izneseno je tek prije nekoliko dana, nakon što su komšije primijetile da starca nema, a da se iz njegovog doma širi nesnosan miris.

Ono na što su sumnjali ispostavilo se tačnim –  tijelo je bilo u fazi raspada, a stan pun muha i crva.

Iako je tijelo izneseno, stan nije očišćen i dezinficiran, te stanari zgrade u ulici Derviš-paše Bajezidagića na broju 18 strahuju od zaraze. Razlog više jeste taj što Pajić, i dok je bio živ, nije vodio računa o higijeni. Prema njihovim riječima, u stan u kojem je živio sam, dovlačio je otpad te je u njemu držao pse i mačke. Kažu da nije vodio računa o sebi te da su ga svi pomalo „zaobilazili“.

Na upit kako se dogodilo da se tako dugo ne zna za njegovu smrt, komšije objašnjavaju da je živio sam, da nema nikoga, osim sestre u Lukavici, te da su njegov nestanak prijavljivali policiji.

“Sve se završavalo na našim prijavama. I kada je postalo nesnošljivo, kada se nije moglo izaći u haustor zgrade, prijavili smo da je vjerovatno umro. To se na kraju i ispostavilo tačnim” – ističe Aida Hrnjić, predsjednica kućnog savjeta.

Štetne posljedice

Stan je trebao biti očišćen i dezinficiran, ali to se, zbog proceduralnih problema, nije desilo, a predstavnik „Sarajevostana“ stanarima je poručio da „mogu sačekati još dan, kada su čekali već četiri mjeseca“.

Ali, takvo objašnjenje nije umirilo stanare, koji strahuju za zdravlje.

“Ide ljetni period, vrućine. Posjedujemo rješenje Kantonalne uprave za inspekcijske poslove od 5. juna kojim se nalaže „Sarajevostanu“ da, kao nadležni upravitelj zgrade, u roku od dva dana poduzme hitne mjere radi sprečavanja štetnih posljedica po zdravlje. Evo, dva dana prođoše, oni još nisu došli to da urade” – kaže Senad Hodžić, jedan od stanara

Fehim Fiko, jedan od stanara, objašnjava nam da je još prije dva i po mjeseca davao izjavu o nestanku Pajića.

Izvor: Avaz

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pronasli-tijelo-komsije-koje-se-raspadalo-mjesecima-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])