Mrkonjićanin osumnjičen da je slagao policiju za krađu 40.000 KM

Objavljeno: 10. 6. 2017 u 10:39h

Policija je uhapsila N.G. (54) iz Surjana kod Mrkonjić Grada, osumnjičenog da je lažno prijavio da mu je ukradeno oko 40.000 maraka, saznaju “Nezavisne” nezvanično.

Prema našim, takođe nezvaničnim saznanjima, uhapšen je i njegov brat S.G (60), a koji se sumnjiči da je policiji dao lažni iskaz. Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad saopšteno je da su njihovi policajci, postupajući po prijavi da je u prethodnom periodu ukradena određena količina novca iz kuće, pretresli kuću i pomoćne objekte koje koriste N.G. i S.G. Pretres je obavljen na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad, a uz saglasnost okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Podružna kancelarija Mrkonjić Grad.

“Nakon zaprimljene prijave da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo, policijski službenici su preduzeli niz operativnih i istražnih mjera i radnji, koje su rezultirale utvrđivanjem određenih kontradiktornosti prijave i nakon završenog pretresa uhapsili su  N.G. zbog sumnje da je lažno prijavio krivično djelo i S.G.  zbog sumnje da je dao lažni iskaz”, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Tokom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina novca u odnosu na zaprimljenu prijavu koja se odnosila na navodnu krađu. Oduzeti novac  će biti deponovan i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

“Policajci nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa dokumentovanjem pomenutih krivičnih djela, a  protiv osumnjičenih će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu”, kazali su iz mrkonjićke policije.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/mrkonjicanin-osumnjicen-da-je-slagao-policiju-za-kradu-40-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot