Kurijer okrivio Imasa za Novakov poraz

Objavljeno: 7. 6. 2017 u 16:18h

Nekadašnji najbolji igrač sveta Džim Kurijer smatra da se Novak ‘predao bez borbe’ u četvrtini finala Rolan Garosa, okrivivši delom Pepea Imasa za poraz.

“Novak se predao bez borbe, iako ima dijelom i do jakog vjetra koji je duvao. On nikako ne voli da igra po vjetru. Zaista je djelovalo da se pomirio sa porazom i prije nego što je sve bilo gotovo”, kaže Kurijer.

Branilac titule u Bulonjskoj šumi poražen je ubjedljivo u borbi za polufinale od Dominika Tim iz Austrije (7:6(5), 6:3, 6:0), zbog čega će po prvi put od 2011. godine biti na trećem mjestu na ATP listi, a neće ga biti u polufinalu pariskog Gren Slema poslije sedam godina.

Novak je odmah poslije meča rekao da ljudi ne bi trebalo da miješaju Andrea Agasija, njegovog novog trenera, koji će biti s njim i na Vimbldonu, naglasivši da je problem u njemu.

Agasi je samo prvu nedjelju proveo s Đokovićem u Parizu, zbog privatnih obaveza u Sjedinjenim Američkim Državama, pa su u boksu sjedili brat Marko, koji ima funkiciju trenera, i takozvani guru iz Španije.

“Problem leži u činjenici da on u timu ima nekoga ko sve bazira na ljubavi i miru, a dio je vašeg štaba preko godinu dana, na šta vi ne možete da se oslonite ako ste satjerani u ćošak”, jasan je Amerikanac.

Posebno je bio mučan posljednji set, zvanično Novakov najslabiji u karijeri – pošto je osvojio svega osam poena za 20 minuta igre.

“Agasi je svakako neko ko umije da se izbori sa ovakvim stvarima, i vjerujem da će Novaku postaviti prava pitanja kako bi uvidio kako može da izbjegne ovakve stvari u budućnosti. Ali, ostaje pitanje zvano ‘Novak’. Od Vimbldona prošle godine pitanja je toliko mnogo, prije svega u vezi s tim šta se događa s njim – na i van terena”, zaključio je Kurijer.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kurijer-okrivio-imasa-za-novakov-poraz/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])