Nesvakidašnja životna priča Novaka i Dragice: Stara ljubav se rasplamsala poslije pola vijeka

Objavljeno: 4. 6. 2017 u 16:25h

Koliko život može biti nepredvidiv, a prava ljubav jača od svih prepreka uvjerili su se Novak Dragišić (84) i Dragica Kalinić (74), koji su se poslije više od pola vijeka ponovo sreli i obnovili svoju ljubavnu vezu iz studentskih dana.

Upoznali su se davne 1963. godine, na igranci u Banskom dvoru u Banjaluci. Dragica je tada pohađala prvu godinu Više pedagoške škole, a Novak je bio treća godina studija tehnologije. Ljubav među njima zaiskrila je već na prvi pogled. Nekoliko dana kasnije, u Narodnom pozorištu, gdje je Dragica radila kao garderoberka, Novak je odlučio da je osvoji.

“Uzeo sam od nje kaput i stao kod vrata. Nastavila je da dijeli garderobu, dok sam i dalje uporno stajao i gledao je netremice. Pogledala me je i upitala: “Da li Vi nešto čekate?”, na šta sam joj odgovorio: “Da, čekam tebe” – sjeća se Dragišić, kao da je, veli, juče bilo, dok blago gleda u Dragicu pored sebe, koja potvrdno klima glavom i smiješi mu se.

Stanovala je u društvenom domu u ulici Danka Mitrova, gdje ju je otpratio te, kao i mnogih drugih večeri dok su se zabavljali.

“Voljeli smo se pune dvije godine. Za našu ljubav znali su svi prijatelji i naši roditelji” – rekao je Dragišić.

Međutim, kada je Dragica završila višu školu vratila se u rodni kraj u Gornje Podgradce, dok je on kao apsolvent dobio stipendiju i otišao da radi u Drvar. Životni putevi su ih razdvojili i nisu se više sreli, ni čuli. Poslije nekoliko godina oboje su se i vjenčali i dobili kćerke. Iako su bili razdvojeni, ipak ih je pratila slična sudbina.

“Slični životi su nas nekako zadesili. Naše kćerke isto imaju po jednu kćerku i obje žive u inostranstvu. Supružnici su nam prije nekoliko godina preminuli, pa smo oboje ostali sami” – kazala je Dragica Kalinić.

Često joj je Novak, veli, znao pasti na pamet, ali nikada nije ni slutila da će se ponovo vidjeti. Za to je najviše zaslužan, ističe, upravo Novak, koji je odlučio poslije pune 52 godine da je potraži.

“Niko mi nije znao reći ni da li je živa. Sjeo sam u auto i otišao u njene Podgradce. Raspitujući se, čuo sam da je tu, sama kao i ja i da radi u gostionici” – kazuje Dragišić.

Nije mu bilo lako, dodaje, da se tek tako pojavi u Dragičinom životu. Prvo ju je pozvao telefonom, ali kada je čuo njen glas, srce mu je odmah zaigralo i nije uspio da se predstavi, pa je ona prekinula vezu.

U Gornjim Podgradcima tada je naišao i na Dragičinu kumu, kojoj je objasnio zašto je traži, ali nakon višečasovnog čekanja vratio se kući ne dočekavši Dragicu.

“Tada sam sebi rekao – neću je ni zvati cijeli dan. Sigurno joj je kuma već sve istračala. Poslaću joj poruku, mora pročitati” – priča Dragišić smješkajući se.

I tako je sve počelo. Počeli su se neprestano dopisivati, da bi se 22. septembra lani na banjalučkoj autobuskoj stanici poslije pola vijeka ponovo sreli. Odmah su se prepoznali.

“Sve emocije su se vratile. Poštovanje i razumijevanje ponovo je oživjelo. Satima smo pričali. Nastavili smo da se dopisujemo i razgovaramo telefonom, da bismo poslije nekoliko mjeseci odlučili da živimo zajedno” – kazala je Dragica.

Iako su decenijama bili razdvojeni, poručuju da nikada nije kasno za ljubav i sreću.

“Nema opravdanja i smisla život bez ljubavi” – poručuje ovaj par, koji se i danas, nakon svega što su prošli, voli i poštuje kao davne 1963. godine.

Vijest da su ponovo zajedno

Prijatelji i rodbina Novaka Dragišića i Dragice Kalinić mnogo su se iznenadili čuvši da je ovaj par poslije toliko godina ponovo zajedno. Svi su ih, ipak, bezrezervno podržali.

“Najteže mi je bilo reći bratu i maćehi, koja je nedavno napunila 90 godina, ali kada sam joj ga pomenula, odmah se sjetila i rekla: “Je li to onaj mali sa harmonikom” – kazala je veselo Kalinićeva.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nesvakidasnja-zivotna-prica-novaka-i-dragice-stara-ljubav-se-rasplamsala-poslije-pola-vijeka/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot