Žestok duel Putina i američke voditeljice: Treba vam dati tabletu! (Video)

Objavljeno: 3. 6. 2017 u 16:36h

Televizijska voditeljica NBC Newsa Megyn Kelly, koja je juče bila moderator plenarnog zasjedanja ekonomskog foruma u St. Peterburgu, pokušala je da “raščisti priču” o ruskim hakerima koji su navodno uticaja na izbore za predsjednika SAD-a prošle jeseni.

Ona je sedam puta pitala predsjednika Rusije Vladimira Putina u vezi s ovom temom, formulirajući pitanja na razne načine.

Kelly je prvo zanimalo Putinovo mišljenje o izvještajima američkih specijalnih službi iz kojih slijedi da je Moskva učestvovala u cyber-napadima koji su uticali na pobjedu Donalda Trampa na predsjedničkim izborima.

– A da li ste vi čitali ove izvještaje? – uzvratio je Putin, na šta je cijela sala reagovala smijehom.

Voditeljica je odgovorila da je čitala “javnu verziju”. Ruski predsjednik je na to optužbe na račun Moskve uporedio sa scenom s dugmićima i jaknom iz poznatog sovjetskog filma iz 1974. godine “Ljudi i manekeni” u kojoj glumi Arkadij Rajkin. Putin je konstatirao da “javna verzija” izvještaja, zapravo, nema sadržaj.

On je naglasio da u tim izvještajima nema ničeg konkretnog, da nema predmeta analize. Putin je još jednom pitao Kelly da li je čitala dokumente, a na njeno osmjehivanje i ćutanje odgovorio je:

“Znači da niste čitali. A ja sam čitao. Čitao sam te izvještaje. U njima nema ničeg konkretnog, samo pretpostavke i zaključci na osnovu ovih pretpostavki. Kako su govorili na jednom mjestu na kojem sam radio: “adrese, pojavljivanja, prezimena dajte”. Gdje je sve to?” – zapitao se Putin.

Kada je Kelly ponovo kazala da postoje dokazi o umješanosti Rusije u cyber-napade i otisci koje su hakeri ostavili, predsjednik Rusije joj je objasnio da je uz pomoć savremenih tehnologija moguće optužiti za hakerske napade čak i trogodišnju kćerku moderatora diskusije.

“Otisci kopita, rogova? Kakvi otisci? Prekinite” – rekao je Putin.

Ona je zatim pitala indijskog premijera Narendru Modija, koji je sjedio pored ruskog predsjednika, da li vjeruje u to da se Rusija ne miješa u unutrašnju politiku drugih zemalja.

Putin joj je savjetovao da to pitanje postavi predsjedniku Moldavije Igoru Dodonu, što je ponovo izazvalo smijeh u sali. Indijski premijer Modi je uz osmijeh rekao da ne misli da se Moskva miješa u poslove drugih država.

Kelly je odlučila da priđe s druge strane, podsjetivši na temu koja je u ovom trenutku omiljena u Washingtonu – na susret ruskog ambasadora Sergeja Kisljaka sa članovima Trumpovog tima, na kojima je, navodno, bilo riječi o ukidanju sankcija Rusiji.

“To je, jednostavno, nekakva histerija i nikako je ne možete prekinuti! Treba vam dati tableticu nekakvu, šta li?! Ima li neko tableticu? Dajte tableticu! Istina, časna riječ. Moj odgovor je – ne! Nikakvih dogovora nije bilo, nisu čak ni stigli da započnu bilo kakve razgovore. Ambasador se s nekim sastao! A šta je posao ambasadora? To je njegov posao, za to prima novac. On mora da se sastaje, da razgovara o aktuelnim pitanjima, da se dogovara. Šta on tamo treba da radi? Da ide u kojekakve institucije, a da ga potom zbog tih posjeta istjeruju s posla? Vi ste tamo sasvim poludjeli, ili šta? To je diplomatska služba” – odgovorio je Putin.

https://www.youtube.com/watch?v=G7p7MxDfXF4

Izvor: Faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zestok-duel-putina-i-americke-voditeljice-treba-vam-dati-tabletu-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])