Najbolji šef na Balkanu: Radnicima kupuje automobile i šalje ih na Sejšele

Objavljeno: 3. 6. 2017 u 13:35h

Radomir Novaković Cakan, čovjek koji je u Crnoj Gori poznat kao uspješan privrednik i još veći humanitarac za jedan dan je postao regionalna zvijezda.

Nakon teksta u “Blicu” i ostali mediji su pisali o njemu, a mi smo imali tu sreću da ga nađemo na poslovnom putu u Beogradu i pozovemo u goste. Otkrio nam je na koji način je njegova baba Anka Njanja uticala na njegove poglede na život, po kome mu je došlo da dijeli šakom i kapom, i da li će biti predsjednik Crne Gore.

S poštovanjem i s osmijehom ušao je u našu redakciju i jedva smo čekali da ga pitamo zašto je najbolje radnike nagrađivao luksuznim putovanjima na Bahame i Sejšele, na luksuzna krstarenja Mediteranom ili im je kupovao potpuno nove automobile.

“Pare dođu i prođu, a uspomene ostaju za cijeli život. Imam druga koji drži turističku agenciju i pitao sam ga šta ima u ponudi i koje su cijene, jer sam želio da se zaposleni zaista provedu na tom odmoru. On mi je rekao da će agencija možda raditi kratko, sreća je da i dan-danas postoji i zahvaljujući njemu mnogo ljudi je vidjelo svijet. Izbor je bio dobar i hvala mu na tome. Ja sam mu sve platio, ali u ratama. Ništa bez rata (smijeh)” – kaže Cakan za “Blic”.

Objasnio nam je i zašto nije izabrao neku jeftiniju varijantu nagrađivanja, koju mnogi danas praktikuju ili uopšte ne cijene rad zaposlenih.

“Kad su se oni vratili sa puta, bili su još bolji. Pokazivali su mu fotografije, ja sam ostajao da radim, pa smo se zajedno smijali njihovim dogodovštinama. Pitate me za “golfove”. Ja sam sebi upravo bio kupio nov automobil i preselili smo se u nove kancelarije van grada. Pa kakav bih ja to gazda bio da oni putuju i muče se? I više nije bio izgovora zašto kasne na posao, ha, ha, ha”.

Novaković nam je priznao da su ga iznenadile reakcije javnosti i komentari povodom njegovih, kako kaže, uobičajenih ljudskih postupaka.

“Kad je čovjek normalan, to je glavna vijest. To me malo čudi, ali zadovoljstvo mi je kad čujem pozitivne komentare, jer je to danas rijetko, pogotovo kad je neko u politici” – dodaje barski političar.

Novaković je opet u žiži, jer je već godinu dana na čelu Skupštine opštine Bar i odrekao se svih primanja u korist ugroženih pojedinaca ili grupa. U Crnoj Gori je uspješan biznismen, vodi lanac prodavnica sportske opreme, i otkrio nam je da pored crnogorskog ima korijene u Nišu i Lici.

Kao funkcioner na primorju pomaže svima kojima je potrebno, a narod ga od milja zove “Brat”. Zašto?

– Zato što brat bratu uvijek pomaže.

Priznaćete, ovakve osobe se ne sreću svakog dana.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/najbolji-sef-na-balkanu-radnicima-kupuje-automobile-i-salje-ih-na-sejsele/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot