Tužna sudbina dvoje djece: Majka ih ostavila i otišla u Njemačku

Objavljeno: 2. 6. 2017 u 19:10h

Renata (18) i Eldin (8) iz naselja Mihatovići kod Tuzle su djeca koja žive bez ičega. Majka je prodala stvari iz njihove porodične kuće i otišla sa svojim partnerom u Njemačku. Od tada ovi mališani žive od pomoći komšija.

Higijenu i obrok imaju samo ukoliko ih neko pozove u svoj dom.

Djeca su bila prisiljena preseliti u izbjeglički kamp u Mihatovićima. Tako su Renata i Eldin ostali sami bez ikakvih novčanih primanja, bez struje, bez hrane, a trenutno spavaju na neuslovnoj spužvici.

Sve je to prisililo osmogodišnjeg Eldina i osamnaestogodišnju Renatu, inače odlične učenike da napuste školovanje jer za to nemaju uslova.

Otac je bolestan i ne živi s njima, tako da su ovi mališani prepušteni sami sebi i pomoći dobrih ljudi, piše Freshpress.

Kako je rekla Renatina prijateljica, Smirna: “Centar za socijalni rad u Tuzli je upoznat sa njihovim problemom, ali još nisu reagovali”.

Iz ovog centra portal freshpress.info nije mogao dobiti još uvijek nikakve informacije.

Svi koji žele da pomognu ovoj djeci mogu ih pronaći u izbjegličkom kampu u Mihatovićima 1A, Tuzla ili novac uplatiti na žiro račun:

NLB banka, 132-730-00000005-66

Broj računa: 106348669

Broj telefona Renate Suljić: 061/296-943

Izvor: Freshpress

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/tuzna-sudbina-dvoje-djece-majka-ih-ostavila-i-otisla-u-njemacku/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot