Imovina Bobar banke čeka kupce

Objavljeno: 2. 6. 2017 u 15:31h

Stečajni upravnik bijeljinske Bobar banke Lazo Đurđević raspisao je javni poziv za prodaju imovine ove banke čija je vrijednost 1,02 miliona KM.

Na licitaciji, koja je zakazana za 21. jun u prostorijama Bobar banke u Bijeljini, naći će se auto-gume, čija je vrijednost najveća i procijenjena je na 435.572 marke. Kupci će moći da licitiraju i za pet automobila čija se cijena kreće od 800 pa do skoro 9.000 maraka. Najjeftiniji je automobil “opel kombo” koji je ponuđen za 816, a najskuplja “škoda rapid” čija je početna cijena 8.963 marke.

Prema navodima u javnom pozivu, zainteresovani mogu kupiti osnovna sredstva i inventar u poslovnicama Bobar banke u Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru, Zvorniku, Ugljeviku, Palama i Modriči po cijeni od 4.899 do 58.052 marke. Računarska i kancelarijska oprema ponuđena je za 106.134 marke. Na dobošu je i pokretna imovina Bobar banke koja se nalazi u Palama, Ugljeviku, Trebinju i Gradišci, a raspon cijena je od 1.100 do 165.750 maraka.

Pravo učešća na licitaciji imaju pravna i fizička lica koja uplate kauciju u visini od deset odsto od početne cijene imovine koju žele da kupe.

Đurđević ističe da na prvoj licitaciji nakon otvaranja stečajnog postupka očekuje da bude prodat najveći dio ponuđene imovine.

“Odmah nakon toga zakazaćemo i drugu licitaciju. Biće više javnih oglasa za prodaju. Nastojaćemo da prodamo svu imovinu. U početku nećemo spuštati cijenu kako bismo prikupili što više novca za namirenje potraživanja povjerilaca. Ako na kraju budemo primorani, smanjivaćemo i vrijednost imovine”, kazao je Đurđević.

Govoreći o skupocjenim gumama, Đurđević je istakao da u skladištima Bobar banke ima različitih vrsta guma za putnička i teretna vozila.

“Riječ je o gumama koje su oduzete u izvršnom postupku od dužnika banke”, kazao je Đurđević.

Skupština povjerilaca Bobar banke prošle sedmice je odlučila da nakon utvrđivanja konačnog iznosa potraživanja povjerilaca krene sa prodajom pokretne i nepokretne imovine banke čija je vrijednost oko 11 miliona KM. Priznata su potraživanja u iznosu od 187 miliona, a osporeno je 65 miliona KM.

Agencija za bankarstvo RS je krajem novembra 2014. uvela prinudnu upravu u Bobar banku jer nije radila u skladu sa zakonom. Nepun mjesec kasnije Bobar banci je oduzeta dozvola za rad i pokrenut postupak njene likvidacije, da bi na kraju postala prva banka u RS koja je završila u stečaju.

Obaveze kupaca

Kupac imovine Bobar banke dužan je da u roku od sedam dana iznos koji je izlicitirao uplati na žiro račun Bobar banke.

Obavezan je i da u tom roku preuzme kupljenu imovinu jer u suprotnom gubi pravo na povrat kaucije.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/imovina-bobar-banke-ceka-kupce/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot