Srpske odbojkašice optužili za rasizam (Foto)

Objavljeno: 1. 6. 2017 u 11:10h

Reprezentativke Srbije u odbojci fotografisale su se poslije pobjede nad Poljskom tako što su prstima povukle oči, što je američki portal “Hafington post” ocijenio kao rasizam.

Srpske odbojkašice su to uradile aludirajući na Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Japanu, a na koje su se plasirale upravo pobjedom nad Poljskom, piše Hafington post, uz ocjenu da se takvom gestikulacijom vrijeđaju ljudi azijskog porijekla.

Sporna fotografija je prvo postavljena na sajtu Svjetske odbojkaške federacije (FIVB), ali je, kako se tvrdi u tekstu, uklonjena.

Autor teksta je podsjetio da je argentinski fudbaler Ezekil Laveci uradio to isto ranije ovog mjeseca na promotivnom fotografisanju, poslije čega se   izvinio.

“Dobili smo instrukcije od zvaničnog fotografa i ja sam pokušao da napravim slike zanimljivim tako što sam pravio grimase, koje bi služile za zabavu”, objasnio je Laveci u saopštenju svoj postupak.

Fotografija srpskih odbojkašica je privukla pažnju američkih medija, pa je portal Dedspin (Deadspin) objavio da one “nisu išta naučile od košarkaške reprezentacije Španije 2008. godine”.

Španski košarkaši su tada imali sličnu fotografiju prije odlaska na Olimpijske igre u Pekingu.

Hafington post navodi da je povodom sporne fotografije reprezentativki Srbije želio da kontaktira Svjetsku odbojkašku federaciju, ali nije dobio odgovor.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/srpske-odbojkasice-optuzili-za-rasizam-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot