Eurosport za prenos biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” traži 800.000 KM

Objavljeno: 31. 5. 2017 u 20:05h

Biciklistička trka “Beograd Banjaluka” ulazi u elitni rang. Organizator je danas poslao prijavu Međunarodnoj biciklističkoj federaciji da naredna trka bude održana u okviru prve kategorije, a to znači nastup vrhunskih vozača i veći medijski prostor.

Eurosport je već poslao ponudu vrijednu 800.000 KM. Prva kategorija znači da bi od Beograda do Banjaluke vozili biciklisti nekih od najboljih svjetskih ekipa koje se takmiče na grand turu, odnosno na “Tur de Fransu”, “Điro d'Italiji” i “Vuelti”.

“Presrećni smo što smo dobili ovakvu priliku. Nije mala stvar ući u društvo najboljih, posebno kada se zna od čega smo krenuli prije 11 godina. Prijavio sam etapnu trku koja bi trajala tri dana, tako da će nam biti potrebna još dva grada domaćina, pored dosadašnjih Beograda, Bijeljine, Teslića i Banjaluke. Poučeni pozitivnim iskustvom ovih gradova, već su se javili predstavnici potencijalnih domaćina i izrazili spremnost da ugoste karavan i s njima ćemo uskoro razgovarati”, rekao je Vladimir Kuvalja, direktor trke.

Organizator je spreman da se angažuje maksimalno, ali s obzirom na to da će biti potreban duplo veći budžet nego do sada, biće potrebna i veća podrška institucija u BiH i Srbiji, te sponzora.

“Ekipe iz grand tura u prosjeku traže desetak hiljada maraka za dolazak. Pored toga, nagradni fond je mnogo veći, tako da nam je potrebno 180.000 KM za kompletnu trku. To nije mnogo novca s obzirom na benefite koje država i gradovi domaćini mogu da dobiju, ali se u organizaciju više moraju uključiti institucije”, rekao je Kuvalja.

Koliko je ovo bitno i veliko takmičenje, govori i interesovanje medija, a predstavnici Eurosporta već su kontaktirali s organizatorom i poslali ponudu za prenos trke.

“Oni traže 800.000 KM. Cifra izgleda pomalo nevjerovatno za naše prilike, ali mjesec dana najave, najmanje deset sati direktnog prenosa tokom tri dana, uz specijalizovane emisije poslije svake etape odlična su prilika za promociju turističkih potencijala. Minut programa na Eurosportu košta desetine hiljada evra, tako da je ovo povoljna ponuda o kojoj moramo da razgovaramo sa ministarstvima turizma”, izjavio je Kuvalja.

Pohvale iz UCI

Organizacija tradicionalne trke odavno zadovoljava stroge uslove ulaska u prvu kategoriju, o čemu govore i pozitivne ocjene komesara Međunarodne biciklističke federacije (UCI) nakon ovogodišnje, 11. trke.

“Trka ima sve uslove da pređe u elitni rang, bilo bi gubljenje vremena da još godinu ili dvije ostane na istom nivou”, rekao je Ed Bušet, član UCIja.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/eurosport-za-prenos-biciklisticke-trke-beograd-banjaluka-trazi-800-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])