Medvjed pojeo još jednu ovcu u Kneževu, prijeti mu odstrel

Objavljeno: 29. 5. 2017 u 12:12h

Medvjed koji se odomaćio u selima oko Kneževa pustošeći štale u potrazi za hranom rastrgao je još jednu ovcu u selu Mišići, zbog čega mu prijeti odstrel.

Medvjed je sredinom maja raskomadao kravu tešku preko 400 kilograma u Kobilji, a prije mjesec je u Bokanima zaklao i pojeo više kokošaka, jagnjadi i sprasnu krmaču. Predsjednik lovačkog udruženja “Čemernica” iz Kneževa Drago Popović kaže da je najvjerovatnije riječ o istom medvjedu.

“Nismo gazdovali lovištem 20 godina pa su nam nedostajali papiri za lovnu osnovu, ali prije tri dana smo ih dobili i imamo pravo na odstrel dva medvjeda godišnje”, kaže on.

Popović je istakao da je odstrel medvjeda ispravna odluka, jer je postao velika štetočina.

“Čim je okusio meso po izlasku iz jazbine neće jesti ništa drugo i ako ga ne uklonimo, možemo očekivati svako malo da neka domaća životinja strada”, objasnio je Popović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/medvjed-pojeo-jos-jednu-ovcu-u-knezevu-prijeti-mu-odstrel/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot