Konobar se zaletio autom u benzinsku pumpu i spriječio pljačku (Foto)

Objavljeno: 29. 5. 2017 u 12:53h

Š. M. iz Tuzle automobilom se zaletio na jednog od naoružanih pljačkaša benzinske pumpe Belamionix u tuzlanskom naselju Plane i spriječio pljačku.

Dramatičan, filmski događaj, počeo je oko 01.30 sati preksinoć kada je Š. M. svratio na benzinsku pumpu “Belamionix” želeći da kupi cigarete, piše “Bportal.ba“.

“Stalno tu sipam gorivo, upoznao sam i momke koji tu rade, pa sam i sinoć svratio da kupim cigarete. Međutim, šokiralo me kad sam vidio dvojicu maskiranih naoružanih ljudi kako preskaču ogradu i kreću u benzinsku pumpu. Odmah mi je postalo jasno da sam se našao usred pljačke”, priča Š. M.

Kaže da ga pljačkaši u prvih mah nisu primijetili, da je uzeo telefon i pokušao da nazove policiju.

“Jedan pljačkaš je utrčao unutra, a drugi me je ipak primijetio i pritrčao prijeteći pištoljem. Naredio mi je da bacim telefon, što sam i učinio. I dalje sam sjedio u automobilu, a on se mašući pištoljem počeo unazad vraćati u unutrašnjost benzinske pumpe gdje je drugi pljačkaš držao na nišanu dvojicu radnika”, priča ovaj konobar iz Tuzle.

Uslijedio je neočekivani razvoj događaja.

“Ne znam ni sam šta se i kako desilo, ne mogu to objasniti, je li to strah, adrenalin, hrabrost ili nešto sasvim drugo, ali jednostavno sam pritisnuo papučicu gasa i punom brzinom se zaletio u pljačkaša i frižidere benzinske pumpe. Nastao je haos i njih je to iznenadilo, pa su pobjegli. Čak nisu uspjeli uzeti ni novac”, priča Š. M.

Ubrzo je na mjesto događaja stigla policija. Tokom davanje izjave u policiji Š. M. je saznao da je lakše povrijedio jednog pljačkaša, te da su ih ukupno trojica uhapšena – dvojica koje je vidio, i treći koji ih je čekao u automobilu koji je bio nešto dalje od benzinske.

Dvojica radnika benzinske pumpe, kao i sam Š. M. prošli su bez povreda. Iz Operativnog centra MUP-a Tuzlanskog kantona je potvrđeno da je spriječen pokušaj pljačke benzinske pumpe. Zbog istrage koja traje nisu željeli davati više informacija.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/konobar-se-zaletio-autom-u-benzinsku-pumpu-i-sprijecio-pljacku-foto/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot