UKC RS: Preuranjene prognoze pacijenata povrijeđenih u saobraćajnoj nezgodi

Objavljeno: 28. 5. 2017 u 13:09h

Noćas, u 2.40 časova vozilom hitne pomoći Doma zdravlja Laktašti u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske doveženi su S. S. (1988) i S. G. (1993).

Pacijenti su primljeni u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje gdje se odmah pristupilo dijagnostičkim i terapijskim procedurama.

Prema riječima dr Vladimira Kekovića, glavnog dežurnog na Hirurgiji danas i prema riječima glavnog dežurnog ljekara Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje dr Bojana Tomanića, pacijent S. S. (1988) je primljen sa srednje teškim povredama koje uključuju povrede glave i kontuziju grudnog koša. Njegovo stanje je trenutno stabilno, a sve dalje prognoze su preuranjene.

Pacijent S. G. (1993) primljen je sa teškim tjelesnim povredama koje uključuju kontuziju pluća, hematopneumotoraks lijevo i povredu lijeve ruke. Pacijent je na aparatu za vještačko disanje a sve dalje prognoze su preuranjene.

Izvor: Banjalučanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ukc-rs-preuranjene-prognoze-pacijenata-povrijedenih-u-saobracajnoj-nezgodi/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot