Procurile velike tajne – prva je Erdoganova

Objavljeno: 28. 5. 2017 u 13:34h

Porodica turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana posjeduje tanker za prevoz nafte vrijedan 26,5 miliona evra.

Kako je saopštio konzorcijum Evropskih medijskih kuća, on je stečen u okviru tajnog ofšor aranžmana.

Prema izvještajima objavljenim u petak, Erdoganova porodica postala je vlasnik tankera za naftu “Agdaš”, preko firmi registrovanih na Malti i na ostrvu Man, koje se smatra poreskim rajem Velike Britanije, prenosi AFP.

Četvrtinu finansija obezbjedio je turski biznismen Sitki Ajan, prijatelj Erdoganove porodice, a tri četvrtine tursko-azerbejdžanski milijarder Mubariz Mansimov, vlasnik transportne grupe Palmali iz Istanbula.

Belgijski, španski, italijanski i francuski listovi, koji su dio inicijative za saradnju u istraživačkom novinarstvu Evropska istraživačka saradnja (EIC), počeli su da objavljuju prošle nedjelje rezultate istrage nazvane “Dokumenti sa Malte”, koji su zadrli u više od 150.000 dokumenata “mediteranskog poreskog utočišta”, dok je Vlada Malte saopštila da ne postoje tajne koje bi mogle da se otkriju.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/procurile-velike-tajne-prva-je-erdoganova/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot