Predložen pritvor počiniocu dvostrukog ubistva u Prijedoru

Objavljeno: 28. 5. 2017 u 14:28h

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je mjeru pritvora za Aliju Hrustić (1969) iz Prijedora, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, potvrđeno je iz ovog tužilaštva.

Hrustić je juče oko 07.00 sati, upotrebom noža i sjekire, počinio dvostruko ubistvo, u mjestu Kevljani – Srednji Jakupovići, kod Prijedora, usmrtivši Azru Hrustić (1982) i Envera Halilagića (1976) iz Bihaća.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković-Vidović danas je rekla Feni da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni ostankom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni mogao ponoviti isto ili teže krivično djelo te zbog varendih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset ili više godina.

Takođe, krivično djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice te što bi puštanje na slobodu osumnjičnog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenja javnosti.

O pijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Prijedoru.

Nezvanično, supružnici Hrustić su bili u brakorazvojnoj parnici i nisu proteklih mjeseci živjeli zajedno, a Alija je Halilagića zatekao u kući, u kojoj je živjela Azra nakon štu se razišli.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/predlozen-pritvor-pociniocu-dvostrukog-ubistva-u-prijedoru/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])