Granična policija nije dozvolila novinarima dolazak na most ‘Bratoljub’

Objavljeno: 26. 5. 2017 u 19:22h

Granična policija BiH nije dozvolila novinarima i snimateljima Novinske agencije Republike Srpske – Srna, RTRS-a i “Glasa Srpske” da priđu mostu u izgradnji Bratunac-Ljubovija, uz obrazloženje da je riječ o graničnom prelazu i da “nema prelaska”, iako su medijske ekipe uredno pokazale dokumenta.

Na insistiranje i ubjeđivanje da, ako ne dođu na most, neće moći da obave novinarski zadatak budući da su taj infrastrukturni objekat posjetili zvaničnici Srbije i Srpske, Granična policija je postupila tako što je odbila svaki razgovor, javlja “Srna”.

Jedan od inspektora Policije Republike Srpske ponudio se da pomogne i da novinare preveze preko graničnog prelaza “Stari most” Bratunac-Ljubovija sa druge strane mosta, odnosno 12 kilometara okolo.

Do početka ceremonije na mostu bilo je ostalo još petnaestak minuta, pa je obilaznih 12 kilometara trebalo preći u što kraćem vremenu.

Vidjevši o čemu je riječ i da je do početka ceremonije ostalo pet minuta, Granična policija Srbije pomogla je novinarima tri medijske kuće iz Srpske da stignu na vrijeme i poželjela im srećan rad.

Zahvaljujući predusretljivost policijskog inspektora i pripadnicima Granične policije Srbije, novinari su došli na vrijeme i obavili povjereni zadatak.  Nijedan granični policajac BiH nije viđen kada su se novinarske ekipe, nakon obavljenog zadatka, vraćale istim putem kojim im nisu dozvolili da prođu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/granicna-policija-nije-dozvolila-novinarima-dolazak-na-most-bratoljub/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot