Zenica kao ratna zona: Mladiću ispalili metak u usta

Objavljeno: 25. 5. 2017 u 11:00h

Kerim Ćerim (22) iz Zenice uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u obračunu u kojem je hicem iz pištolja u usta upucan i teško povrijeđen njegov sugrađanin Renato Barišić (19).

Policija nakon napada, koji se dogodio u utorak popodne u blizini pekare “Crkvice” u istoimenom zeničkom naselju, traga za još jednim osumnjičenim. Prema nepotvrđenim informacijama, u pitanju je Admir T. iz Zenice.

Iz policije juče nismo uspjeli dobiti informaciju da li je Ćerim pucao u Barišića ili je bio pomagač odbjeglom revolverašu.

Prema nezvaničnim informacijama, dvojica napadača presreli su Barišića i iz neposredne blizine pucali mu u glavu. Ispaljeni metak mu se zadržao u vratu.

Ljekarska pomoć ukazana mu je u zeničkoj bolnici gdje su kratko rekli da povrijeđeni ima ustrelnu ranu. Zbog težine povrede Barišić je juče prevezen na dalje liječenje u Univerzitetski klinički centar Sarajevo.

Portparol zeničke bolnice Aida Buro rekla je da je pacijent R. B. u ovu zdravstvenu ustanovu primljen u utorak u 19.55 časova sa teškim povredama glave, lica i vrata koje su nanesene vatrenim oružjem.

“Nakon brze i efikasne intervencije ljekara, on je zbrinut te upućen u sarajevsku bolnicu”, kazala je Buro.

Kako saznajemo, njegovo zdravstveno stanje juče je bilo stabilno i van je životne opasnosti.

Napadači na Barišića nakon krvavog obračuna pobjegli su preko jednog od mostova na Bosni u pravcu Babine rijeke. Policija je opsežnom potragom oko 20 časova u Radakovu uhapsila osumnjičenog Ćerima.

Tokom pregleda terena u jednom od poluizgrađenih objekata pronađeni su predmeti za koje se sumnja da su počinioci ovog krivičnog djela bacili tokom bježanja. Šta je motiv obračuna juče nije bilo poznato.

Kako se juče moglo čuti u Zenici, učesnici obračuna odranije su poznati policiji.

Ćerim je iza rešetaka završio u januaru prošle godine kada je učestvovao u obračunu u zeničkom trgovačkom centru “Hass”. Tada je zajedno sa Davorom Kostićem napao sugrađanina Etjena Mangafića. Kostić je tada navodno nožem izbo Mangafića. Napadači su tada pobjegli da bi se nakon dan predali policiji.

Bjekstvo

Sarajlije Mario Mrnjavac i Medin Koso i dalje su u bjekstvu poslije ubistva Anesa Mešića (38) na Trgu Oteškog bataljona u Sarajevu. Očevici ubistva su ispričali da je Mrnjavac pucao, a Koso bio s njim. Osumnjičeni su Mešiću prišli dok je sjedio u bašti jednog kafića te mu je navodno Mrnjavac ispalio hitac u stomak. Motiv ovog zločina su navodno neraščišćeni dugovi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zenica-kao-ratna-zona-mladicu-ispalili-metak-u-usta/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot