Vlada FBiH prodala 44 polovna vozila

Objavljeno: 25. 5. 2017 u 10:42h

Vlada Federacije BiH je na licitaciji u utorak od 46 polovnih vozila koje je nudila prodala njih 44, i to po cijeni većoj od planirane.

Kako nam je potvrđeno iz Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, Vlada je planirala da proda 46 vozila po cijeni oko 96.000 KM (u prosjeku, dakle, nešto više od 2.000 KM po vozilu), no za 44 vozila dobila je oko 120.000 KM.

“Imali smo pedesetak ponuđača i vjerujemo da su na kraju svi otišli zadovoljni”, kazali su iz Vlade.

Davorin Korać, šef Službe za zajedničke poslove orgasna i tijela FBiH, pojašnjava da su kupci polovnih Vladinih vozili bili uglavnom fizička lica.

“Otprilike 10 organa Vlade je prodavalo vozila, a bilo je raznih vrsta. Cijene su formirane na osnovu procjene vještaka za vozila, koja se prvi put prodaju, a svim drugim je spuštana cijena u odnosu na to koji su put na licitaciji”, kaže Korać.

Ono što je interesantno jeste da je gro vozila prodat u lotovima, “na kamaru”, jer je i to bio jedan od uslova na licitaciji.

“Sav novac od ove prodaje ide u budžet”, naveo je Korać.

Na pitanje koja dva vozila nisu uspjeli da prodaju, pojašnjava da su u pitanju stari policijski autobus, te jedno dostavno vozilo na benzin, iz 1996. godine, te da je u pitanju, koliko se sjeća, golf.

Na ovaj način, Vlada FBiH uspjela je očistiti stari i donekle rashodovani vozni park, za razliku od Predsjedništva BiH, koje, vrijedi podsjetiti, nije imalo sreće na licitaciji. Kolektivni šef države prodavao je dva vozila BMW i audi, ali nijedno od njih nije prodato.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vlada-fbih-prodala-44-polovna-vozila/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot