Roditelji demantovali navode medija: Naše dijete nije igralo igricu “Plavi kit”

Objavljeno: 25. 5. 2017 u 20:17h

Roditelji učenika VI razreda Osnovne škole Mihatovići Tuzla, demanovali su navode medija da je na ruci njihovog sina primijećena urezotina koja podsjeća na kita.

Njihov demant prenosimo u cjelosti:

Dirnuti smo neprofesionalnim odnosnom MUP-a TK i medija koji izvještavaju o temi : Igrica „Plavi kit“ u Osnovnoj školi Mihatovići u Tuzli.

Kao i svaki roditelji, tako smo i mi, jako zabrinuti za svoje dijete.

Imali smo prave namjere, a to je da obavjestimo i da sarađujemo sa nadležnim, (kao što su: škola, policija…), a prije svega pomoći i suzbijanju tog problema kako ne bi došlo do većih posljedica.

Sada smo se našli u situaciji da ne znamo ni ko nam zaista želi pomoći.

Imamo osjećaj da od ovog slučaja policija pravi ozbiljan problem iznošenjem neistina a mediji prave priču za što bolju čitanost, odnosno što veću dobit u finansijskom smislu.

Zao nam je što je došlo do ovoga i ovim putem želimo iznijeti pravu istinu, ali i DEMANTOVATI NAVODE MEDIJA I MUP-a TK.

Naše dijete je vrlo osjećajno i mirno. Povučeno i pravilno odgojeno. Nikada nije igrao igricu „Plavi kit“ jer na njegovom računaru, laptopu i telefonu ne mogu se naći takvi podaci. Čak i inspektori koji su izlazili na lice mjesta nisu mogli naći takve tragove. Informacija da je igrao igricu „plavi kit“ nije tačna. Dijete je saslušano u našem prisustvu i nikada nije rekao da je igrao igricu. Kao i svaki dječak u njegovim godinama, vjerovatno je čuo za tu igricu i sa svojim vršnjacima je istu pogledao na Youtube-u. Ali tu se ne igra igrica. Također, podatak da je isjekao ruku nije tačna. Preuveličavanjem stvari i neistinama ne možemo edukativno djelovati na čitaoce i na potencionalne korisnike te igrice.

MUP TK je trebalo prvenstveno da zaštiti naše dijete jer je on maloljetan, a ne da ga etiketira. Kao što znate mi živimo u maloj sredini i sada imamo određene probleme u tom smislu.

Molimo da ispravite navode i objavite ovaj demanti, jer naše dijete ne zaslužuje da bude loše tretirano od društva i zajednice.

Gospodina Izudina Šarića, portparola MUP-a TK, pozivamo na odgovornost i da ne iznosi neistine kao što je to u ovom slučaju. Za dalji tok postupka sa MUP-om TK ćemo se sami pobrinuti, jer naše dijete niti jednom nije izjavilo da je igralo navedenu igricu. Datum 19.maj, kao datum početka igranja igrice, ćemo utvrditi iz Zapisnika i na taj način vidjeti ko je dao taj podatak.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/roditelji-demantovali-navode-medija-nase-dijete-nije-igralo-igricu-plavi-kit/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot