Nesreće kod Tuzle, poginule majka i kćerka, ljekari se bore za život trogodišnje djevojčice

Objavljeno: 25. 5. 2017 u 12:52h

Ljekari tuzlanskog Kliničkog centra bore se za život trogodišnje djevojčice A. H., koja je sinoć teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, u kojoj su poginule 38-godišnja Ajša Kurbašić i njena 15-godišnja kćerka Irmela.

“Trogodišnje dijete nalazi se na Odjelu intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju, priključeno je na aparate za vještačko disanje. U izuzetno je teškom stanju, pod stalnim ljekarskim nadzorom, a sve dalje prognoze su neizvijesne”, potvrdio je za Faktor Eldar Šehić iz Službe za odnose s javnošću UKC Tuzla.

Dijete se u trenutku nesreće nalazilo u vozilu Opel Kadet, koje se na magistralnom putu Gradačac – Ormanica, u mjestu Vučkovci, sudarilo s kamionom marke mercedes, za čijim upravljačem se nalazio A. H. (31) iz Lukavca.

O silini sudara svjedoči i činjenica da još nije poznato ko je upravljao opelom, u kojem se u trenutku sudara nalazilo pet odraslih osoba i beba.

Svi su, kako se moglo čuti, bili na putu ka proslavi Irmeline maturske večeri. Ajša i Irmela podlegle su odmah na mjestu nesreće, dok su ostali putnici iz kadeta hitno prevezeni u bolnicu.

Osim trogodišnjeg djeteta, u UKC Tuzla primljene su i Ajšina 17-godišnja kćerka Minela, Elvis Džonlagić (30) i Sanela H. (26) iz Gračanice.

“Pacijent E. Dž. zadobio je teške tjelesne povrede i primljen je u Kliniku za opću hirurgiju. Njegovo trenutno stanje je stabilno, a danas će mu biti urađene dodatne pretrage. Pacijentica M. K. je sa teškim povredama grudnog koša primljena u Kliniku za torakalnu hirurgiju. Njoj će takođe biti rađene dodatne pretrage. I njeno stanje je zasad stabilno, svjesna je i komunikativna”, rekao je Šehić.

Sanela H. je, nakon ukazivanja pomoći, odbila hospitalizaciju i upućena je na kućno liječenje. Nesreća se dogodila u 17.55 sati. Nastradali su se kadetom kretali iz pravca Vučkovaca prema Gradačcu, gdje je bila proslava mature, a do nesreće je došlo na oko pet kilometara od njihove kuće.

Stanovnici Gradačca i okolnih mjesta šokirani su ovom tragedijom, a nastava u područnoj školi u Srnicama, koju je pohađala nastradala Irmela odgođena je danas i sutra. Uviđajem na mjestu nesreće rukovodila je dežurna kantonalna tužiteljka a obavili su ga pripadnici krim-policije PU Gradačac i MUP-a TK, a uzroci nesreće još se utvrđuju.

Izvor: faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nesrece-kod-tuzle-poginule-majka-i-kcerka-ljekari-se-bore-za-zivot-trogodisnje-djevojcice/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot