Kriminalac likvidiran u bašti kafića u sarajevskom naselju Otes

Objavljeno: 23. 5. 2017 u 12:53h

Anes Mešić (38) iz Sarajeva ubijen je hicima iz oružja dok je sjedio u bašti jednog kafića u sarajevskom naselju Otes.

Ovaj kriminalac sa podebljim policijskim dosjeom pogođen je u stomak, a sumnja se da su u napadu i pucnjavi učestvovale tri osobe za kojima se traga. Juče nije bilo poznato da li je pucano iz pištolja ili nekog drugog oružja niti koliko je na žrtvu ispaljeno metaka.

Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostavlja da je ovo bio kriminalni obračun zbog neraščišćenih računa.

“Do pucnjave je došlo u 14.25 časova na Trgu Oteškog bataljona. Na mjesto događaja brzo su stigli policijska patrola i ekipa  hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo. Na licu mjesta zatečen je povrijeđeni M. A. (38) koji je preminuo na putu do bolnice”, kazali su u MUP-a KS i dodali da ne mogu da otkrivaju više detalja.

Istakli su  da će okolnosti ubistva kao i mogući motivi biti poznati tek nakon hapšenja osumnjičenih i završetka istrage.

Mešić je poznat policiji po krivičnim djelima i učešću u oružanim obračunima. Posljednji put je hapšen u februaru ove godine zbog sumnje da je zajedno sa Medinom Kosom (23) iz Konjica i Mariom Mrnjavcem (23) iz Firence napao i pretukao muškarca i ženu H. T. i P. J. Taj incident se desio skoro na istom mjestu gdje je Mešić juče ubijen.

Ovaj kriminalac ranjen je 2011. godine u pucnjavi u sarajevskom naselju Buća potok. Zbog tog obračuna hapšeni su Nedžib Spahić i Eldar Žigović. Tada se nezvanično pričalo da je motiv pucnjave i ranjavanja kriminalni obračun između njih. Mešić je te godine bio uhapšen u velikoj policijskoj akciji zbog posjedovanja droge. Tokom hapšenja zaplijenjeno je više od kilogram heroina, ali je  kod njega pronađen samo paketić pa je pušten iz pritvora.

Banovići ranjavanje

Samir Delić iz Banovića uhapšen je zbog sumnje da je hicem iz lovačke puške lakše ranio Seada Karahodžića. Incident se desio u nedjelju uveče u blizini Ramićkog jezera i nekadašnjeg kopa Rudnika mrkog uglja Banovići.  Karahodžiću  je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Tuzli. U MUP-u Tuzlanskog kantona nisu navodili detalje samo su rekli da se incident desio.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kriminalac-likvidiran-u-basti-kafica-u-sarajevskom-naselju-otes/||claudebot