Pasoša i dalje nema!

Objavljeno: 22. 5. 2017 u 19:30h

Većina onih koji su po svoje pasoše , iz CIPS-a su i danas izašli praznih ruku. Razlog- uvijek isti. Pasoških knjižica nema, pa oni koji su predali zahtjeve, nerijetko čekaju i duže od predviđenog roka od trideset dana.

Da im je svejedno, kažu, nije, jer ako pasoš hitno zatreba, preko granice neće moći.

“Znači predala sam 13. aprila i evo dolazim već treći put nisu izdali, a pitanje je kad će. Nije mi hitno, ali trebaće mi, tako da ću čekati”, kaže Jelena Petrašević.

“Predala sam prije mjesec dana i rekli su da sačekam još desetak dana”, rekla je Mira Karanović.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova, peru ruke od problema , jer su, tvrde, svoj dio posla odradili. A iz Agencije za identifikaciona dokumenta, i danas na adresu ATV-a stiže identičan odgovor kao i prije nekoliko dana, uz obrazloženje da i oni rade punom parom.

“IDDEEA u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima čini sve da u ovom periodu odgovori na zahtjeve za izdavanje pasoša u što kraćem roku, te informišemo da nema nikakve bojazni da će građani ostati bez putnih isprava”, odgovor je iz IDDEEA.

Krivicu ni oni ne zadržavaju u svom dvorištu, već je pripisuju dobavljaču. Brzina štampanja, priznaju, nije na zadovoljavajućem nivou, jer već neko vrijeme vlada oskudica repromaterijala.

U odgovoru iz Milbauera u kojem konkretnih odgovora na naša pitanja praktično i nema. Nisu nam rekli kada će problem biti riješen ni ti šta tačno od repromaterijala nedostaje, ali su zato iskoristili priliku da se pohvale milionima uloženim u BiH.

Ne zna se ni koliko tačno građana čeka na svoje pasoše, jer u IDDEEI tu informaciju ne daju. Ako je suditi po gužvama u CIPS-U i po broju pritužbi koje svakodnevno stižu na adresu ATV-a, isti problem imaju mnogi.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pasosa-i-dalje-nema/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot