Krenuli u džamiju Ferhadiju, progutao ih Vrbas (Foto)

Objavljeno: 22. 5. 2017 u 19:57h

Iz hladnog Vrbasa, nadomak Jajca, izvučeno je tijelo Abdurahmana Ljevakovića (26) iz Sarajeva, a strahuje se da su s njim u vozilu reno klio, koji je u rijeku sletio u nedjelju popodne, bila i njegova dvojica prijatelja, te da su takođe nastradali, tako da je potraga za njima danas nastavljena.

Ljevaković je sin muftije sarajevskog Enesa ef. Ljevakovića, a na osnovu informacija objavljenih na Facebooku, postoji bojazan da su s njim kobnih momenata bili i njegovi drugovi i vršnjaci Nihad Klino i Mehmed Karadža.

Sva trojica, kako se navodi, bivši su učenici Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu i riječ je o mladićima za primjer.

Navodno su, po natpisima više federalnih medija, u trenutku tragedije putovali u Banjaluku kako bi posjetili džamiju Ferhadiju.

Prijatelj tih mladića Hasan Jašarević objavio je njihovu zajedničku fotografiju uz natpis u kojem navodi da se s njima čuo prije nesreće.

“Braćo moja, juče ste me nazvali da me poselamite, malo obradujete i pitate kad ću vam doći, jer eto podaleko sam od Bosne ponosne, a ja vam rekao uskoro aBda. I doista, biće lijepo sresti vas ondje gdje se više i nećemo rastajati! Svjedočim vašu dobrotu, iskrenost i čvrsto uvjerenje! Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo”,  napisao je juče Jašarević.

Policija, zajedno sa Civilnom zaštitom i članovima rafting klubova iz Jajca i Donjeg Vakufa, nastavila je i danas pretraživanje Vrbasa u potrazi za dvojicom mladića, a koji još nisu pronađeni.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona je saopšteno da je dan ranije, oko 13 sati, u mjestu Podbarevo, opština Jajce, reno klio sletio u Vrbas.

“Odmah nakon što je to policiji prijavljeno pristupilo se prikupljanju saznanja i organizaciji tehničkih ekipa za izvlačenje vozila. Oko 18 sati vozilo je izvučeno na obalu, a u vozilu je pronađeno tijelo mladića”, stoji u policijskom saopštenju.

Pripadnici rafting klubova pretražili su juče tok rijeke u dužini od oko tri kilometra, ali nisu pronađena druga tijela, dok uslova za rad ronilaca, zbog zamućenosti rijeke, nije bilo, te je potraga nastavljena danas. Klio je, kako je objavljeno, prije nesreće pretekao jedno vozilo, a potom sletio u rijeku.

Vozač koji je preteknut zaustavio je svoj automobil, a zatim se zaustavio i jedan autobus. Navodno je viđen jedan muškarac koji se pokušao spasti iz Vrbasa, te je uspio dva puta izroniti, a zatim nestao u mutnoj vodi. Ljevaković će biti sahranjen u utorak.

Još dvije tragedije

Dvadesettrogodišnji Milan Lukić iz Pelagićeva poginuo je u saobraćajnoj nesreći u tom mjestu, potvrđeno je iz policije.

Taj mladić bio je suvozač u golfu, za čijim volanom je bio Cvjetko Stoparić (23), koji je teže povrijeđen, dok su putnici T.Đ. (22) i Ž.Đ. (21) lakše povrijeđeni.

Vozač je, kako saznajemo, bio životno ugrožen. Nesreća se dogodila u subotu veče.

Tragedija se preksinoć oko 19 sati dogodila i na putu Mostar – Blagaj, u mjestu Jelačića Podrum, gdje je život izgubio Hamo Dumpor (57), kada su se sudarili ford, kojim je upravljao, te kamion.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/krenuli-u-dzamiju-ferhadiju-progutao-ih-vrbas-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot