Interpolova potjernica za pljačkaše banke u Drvaru

Objavljeno: 21. 5. 2017 u 09:52h

Nakon što su pripadnici MUP-a Livanjskog kantona razotkrili pljačkašku bandu koja je iz poslovnioce Intesa Sanpaolo banke odnijela oko 300.000 KM, pritom teško ranivši policajca Žarka Bošnjaka, za njima je raspisana međunarodna Interpolova potjernica.

Fotografije Koste (33) i Jovana (21) Bjelotomića iz Drvara, te njihovog kompanjona Nikole Grujića (22) iz Bijeljine, koji osim bh. ima i srbijansko državljanstvo, tako su objavljene na zvaničnoj Interpolovoj veb-stranici sa crvenim potjernicama, a traži se njihovo hapšenje zbog oružane pljačke.

Još ranije im je po zahtjevu Tužilaštva određen pritvor po potjernici, nakon to je utvrđeno da su najvjerovatnije odmah nakon pljačke prebjegli u Srbiju.

Ova trojka je 4. marta ujutro, maskirana i naoružana automatskim puškama upala u poslovnicu Intesa Sanpaolo banke u Drvaru, ali je o pljački odmah obaviještena policija. Patrola je brzo stigla na mjesto događaja, a baš u tom trenutku su razbojnici prikupljali svoj plijen.

“Jovane, evo policije, ostavi siću”, kazao je navodno jedan od razbojnika kada je vidio policijski patrolu. Trojka se dala u bijeg, ali policajci su od njih zatražili da se zaustave. Jedan od razbojnika je tada pucao i ranio policajca Žarka Bošnjaka.

Pobjegli su u audiju zatamnjenih stakala koji je nedugo nakon pljačke pronađen zapaljen 15 kilometara od Drvara, u naselju Oštrelj.

Iako su ubrzo alarmirane sve policijske snage te je u potragu uključen i helikopter, pljačkaši su uspjeli umaći policiji.

U zapaljenom audiju su pak pronađene puške i one su istražitelje odveli do osobe koja je oružje prodala braći Bjelotomić. Od iste osobe su tražili i da im nabavi strane tablice za automobil.

Istražitelji su, potom pronašli i osobu koja je razbojnicima prodala audi, te su oni tako raskrinkani.

U međuvremenu su uspjeli pobjeći iz BiH.

Izvor: Faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/interpolova-potjernica-za-pljackase-banke-u-drvaru/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot