Obnova lokalnih puteva obradovala Srpčane: Odlazi makadam, stižu turisti

Objavljeno: 18. 5. 2017 u 14:25h

Obnova lokalnih puteva u opštini Srbac imaće višestruki značaj, jer će olakšati život mještanima, koji već decenijama muku muče sa makadamom ili kraterima na asfaltu, ali i dati šansu za razvoj turizma.

Istakli su to predstavnici mjesnih zajednica u kojima bi trebalo da počne sanacija putnih pravaca, što je, između ostalog, dogovoreno u utorak na sastanku predsjednika RS Milorad Dodika i predstavnika opštine Srbac.

“Izgradnjom petlje u Drugovićima, preko mjesta Nožičko, Srbac će biti direktno uključen na autoput “9. januar”, a biće asfaltiran i put prema manastiru Osovica. U planu je i obnova puta od Sitneša do Srđevića i puta u Kukuljama. Biće sanirano i nekoliko gradskih ulica”, kazao je Dodik.

Jedan od puteva koji će biti asfaltiran je lokalni put Crnaja – Šeškovci, koji prolazi i kroz naselja Nožičko i Stari Martinac, čiji mještani su oduševljeni najavom rekonstrukcije puta.

“Put je u veoma lošem stanju, jer je asfaltiran prije 35 godina i od tada je pretrpio mnoga oštećenja. Koliko put znači mještanima svjedoči i to da je nakon asfaltiranja 1982. godine formirano društvo pod nazivom “Novi asfalt”, čiji se članovi svake godine okupljaju da bi uz pjesmu evocirali uspomene na gradnju ovog puta. Sada ćemo imati dodatni razlog za slavlje”, rekao je Miroslav Ćetojević iz Starog Martinca.

Put od Crnaje do Šeškovaca nedavno je obišao i direktor “Autoputeva RS” Dušan Topić, koji se uvjerio u neophodnost rekonstrukcije, jer će na ovaj način Srbac biti bolje povezan sa autoputem Banjaluka – Prnjavor. Novom putu će se radovati i mještani Kukulja, jer će u jednom od ovih zaselaka biti rekonstruisana dionica od dva kilometra.

“Radujemo se obećanoj pomoći predsjednika, jer ima mnogo makadamskih puteva u našem selu koji su u lošem stanju. Ovo je još jedan u nizu projekata koji ćemo realizovati uz pomoć predsjednika i Vlade RS, jer su nam finansijski pomogli u izgradnji društvenog doma i igrališta za našu područnu školu”, rekao je predsjednik MZ Kukulje Radojica Vidović.

Rasterećenje budžeta

Milorad Dodik je tokom sastanka sa rukovodstvom opštine poručio da je u Srpcu prioritet stabilizacija budžeta, koji je naslijeđen u lošem stanju od prethodne vlasti. On je najavio da će određeni infrastrukturni projekti od značaja za opštinu biti realizovani kroz republičke programe, kao i projekti kojima bi bilo poboljšano grijanje Doma zdravlja.

“Preuzećemo određene obaveze, među kojima je kredit od 200.000 KM za vodovodnu mrežu, a pomoći ćemo i realizaciju dva projekta Doma zdravlja”, rekao je Dodik.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/obnova-lokalnih-puteva-obradovala-srpcane-odlazi-makadam-stizu-turisti/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])