Doboj: Za silovanje dobio tri godine i osam mjeseci zatvora

Objavljeno: 18. 5. 2017 u 11:35h

Strahinja Đurić iz Doboja osuđen je u Okružnom sudu na tri godine i osam mjeseci zatvora jer je u svom stanu silovao djevojku.

U Okružnom sudu Doboj, navodeći inicijale, potvrdili su da je vijeće suda ovu odluku donijelo u utorak.

“Optuženom je nakon izricanja presude produžen pritvor”, kazali su u ovoj pravosudnoj instituciji ne navodeći više detalja.

Prema ranijim informacijama, silovanje se dogodilo krajem novembra prošle godine kada je djevojka došla u Đurićev stan da bi obavila razgovor za posao, koji joj je prethodno obećao.

On je nakon ovog gnusnog čina žrtvu fotografisao bez odjeće i zaprijetio da ne smije nikome pričati šta se desilo u njegovom stanu, kao i to da ga uopšte poznaje.

Napasnik i žrtva prethodno su se upoznali preko društvene mreže “Fejsbuk” putem koje su se jedno vrijeme dopisivali. Tokom razmjene poruka djevojka je rekla da trenutno ne radi i da je u potrazi za zaposlenjem. Đurić joj je nedugo zatim pisao da joj je pronašao posao i pozvao je da dođe u njegov stan gdje će je navodno čekati budući poslodavac kako bi razgovarali.

Izvor blizak istrazi tada je kazao da je djevojka došla u Đurićev stan u kojem nije bilo nikoga.

“Čim je ušla on je zaključao ulazna vrata. Ponudio joj je piće i nakon kraćeg neprimjerenog razgovora uhvatio je za kosu i odvukao u sobu gdje je bludničio”, kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Djevojka je u strahu počela plakati i moliti da to ne radi, ali on joj je rekao da ako nastavi plakati i tako se ponašati, “da se neće dobro završiti”.

“Đurić je u jednom trenutku djevojci rekao da ako bude ćutala o svemu što se desilo da će joj kupiti skupocjene poklone”, kazao je izvor blizak istrazi.

Tokom policijskog pretresa stana Đurića nađene su sporne fotografije žrtve, a zbog osjetljivosti slučaja njen identitet nikada nije otkriven.

Policiji je lani na području Republike Srpske prijavljeno deset silovanja, što je za jedno više nego prethodne godine. Zbog ovog krivičnog djela nadležnim tužilaštvima podneseno je osam izvještaja protiv isto toliko osoba.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova RS, policija je 2015. podnijela devet izvještaja protiv 11 osumnjičenih za obljubu.

“Sva prijavljena krivična djela u toku 2015. i 2016. su rasvijetljena”, kazali su u MUP-u RS.

Dodali su da su lani najčešće žrtve silovatelja bile osobe starosti od 21 do 30 godina.

Lažni identiteti

Da komunikacija preko društvenih mreža sa nepoznatim osobama nosi rizik apeluju i u policiji.

“Društvene mreže pogodan su prostor gdje se ljudi sve češće predstavljaju lažnim identitetom i tako se stvara mogućnost za manipulacije i laži”, kazali su u policiji.

Kako saznajemo, silovana djevojka Đurićev identitet znala je samo djelimično.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/doboj-za-silovanje-dobio-tri-godine-i-osam-mjeseci-zatvora/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])