Svjedok izmijenio iskaz o razbojništvu u Laktašima dat u policiji

Objavljeno: 17. 5. 2017 u 10:15h

Svjedok tužilaštva Vedran Inđić u banjalučkom Okružnom sudu izjavio je da nije znao da će optuženi Željo Krivokuća (19) iz Laktaša sa saučesnicima počiniti razbojništvo, niti je učestvovao s njima u pljački.

Tako je opovrgao svoju raniju izjavu datu u policiji u kojoj je rekao da ga je Krivokuća zvao i tražio da vozi “audi” njegovog oca i da će mu za to platiti. Inđić je u toj izjavi još rekao da je pretpostavio da će činiti neko krivično djelo. Krivokuća je optužen za pljačku Tržnog centra “Tropik” u Klašnicama kod Laktaša iz kojeg je uzeto oko 1.800 KM i pljačku benzinske pumpe “Nis petrol” u Bistrici kod Banjaluke iz koje su uzeli 570 KM.

Svjedok Inđić priznao je da je vozio “audi” Krivokućinog oca, ali kada su išli u grad, a ne u pljačke.

“Policija me je privela i rekla da sam i ja učestvovao u pljački “Tropika”, a to nije tačno. Držali su me cijeli dan i na kraju sam potpisao izjavu koju nisam ni čitao”, rekao je Inđić.

Dodao je da je tek kasnije saznao šta u njegovoj izjavi piše, odnosno da je rekao da je znao da će Krivokuća počiniti razbojništvo. Osim svjedočenja Inđića, u sudnici su pušteni i video-snimci pljačke “Tropika”.

Na snimcima se vidi kako “golf 2” dolazi pred ovaj centar i dva maskirana pljačkaša ulaze unutra i prijete radnicima puškom i pištoljem. U optužnici protiv Krivokuće navodi se da je pljačka marketa “Tropik” počinjena 23. avgusta prošle godine.

Osim njega, u pljački je učestvovao i Nemanja Bešić, koji je osuđen, te maloljetni S. K. Benzinska pumpa “Nis petrol” opljačkana je 8. aprila 2016. godine oko 20.30 časova, a u njoj su, osim Krivokuće, učestvovali maloljetnici S. K. i G. R. Oni su se do pumpe dovezli “audijem A6” vlasništvo Krivokućinog oca.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svjedok-izmijenio-iskaz-o-razbojnistvu-u-laktasima-dat-u-policiji/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])