Suđenje specijalcima: Smijali se i prepirali zbog brojanja para

Objavljeno: 17. 5. 2017 u 20:51h

Videosnimci brojanja novca, kojeg razbojnici nisu uspjeli da ukradu tokom pljačke 616.548 KM na autoputu Banjaluka Gradiška, danas su na momente izmamili osmijehe i uzdahe, ali i raspravu u sudnici banjalučkog Okružnog suda.

U tom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjim specijalcima MUPa RS Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, te civilu Olegu Bandi, optuženim za ovo razbojništvo.

Na jednom od prikazanih videosnimaka vidi se kako radnici “Sector securityja” unose pet sigurnosnih kofera u salu zgrade tadašnjeg CJB Banjaluka, s tim što je jedan bio prazan, a ostali napunjeni  uglavnom evrima.

Na ostalim snimcima se iz dva različita ugla vidi brojanje novca pomoću elektičnog uređaja. Brojanje je trajalo oko 50 minuta, a prikazivanje “duplih” snimaka dovelo je do rasprave između Sudskog vijeća i branilaca optuženih. Vijeće je advokatima zamjeralo što nisu hronološki poredali snimke, smatrajući da je bespotrebno da istu radnju gledaju iz dva različita kadra.

Da se ti snimci prikažu tražila je upravo odbrana optuženih, jer, kako smatra, na njima se vidi da je novac izbrojan na nezakonit način.

“Na snimku se jasno vidi da dežurni tužilac sjedi sa strane i ne radi ništa, dok novac broje radnici UniCredit banke”, navodi advokat Jadranka Ivanović, član odbrane optuženih.

Republičko javno tužilaštvo tereti optužene da su u jesen 2015. godine na autoputu Banjaluka  Gradiška audijem presreli kolonu vozila koja je u Zagreb prevozila novac iz UniCredit banke.

Razbojnici su natjerali obezbjeđenje da otvori blindirani kombi iz kojeg su ukrali 616.548 KM, ali i ranili vozača kombija Đurađa Bajića.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sudenje-specijalcima-smijali-se-i-prepirali-zbog-brojanja-para/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])