Serijski provalnik iz Teslića opelješio Kineze

Objavljeno: 17. 5. 2017 u 11:39h

Serijskom provalniku Elviru Prnjavorcu (36) iz Teslića, koji se zbog krađa već nalazi u pritvoru, dobojska policija na teret je stavila još pet krađa u kojima je ukrao oko 800 maraka.

Prema policijskom izvještaju, on je opelješio prodavnice “Pai” i “Kapital stigao iz daleka” u Tesliću, čiji su vlasnici državljani Kine iz kojih je ukrao po 400 KM. Osim toga terete ga da je provalio u stomatološku ordinaciju “Dr Sofrić”, geodetsku organizaciju “Geomia” i fotokopirnicu “Kopigraf” iz kojih nije ništa ukrao.

Sve krađe počinio je u noći između 23. i 24. aprila ove godine.  On je razvaljivao ulazna vrata na objektima i potom uzimao novac.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći njegove inicijale, saopštili su da su protiv Prnjavorca podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu koje ga tereti za teške krađe.

Ovaj lopov završio je iza rešetaka 12. maja nakon što je utvrđeno da je provalio u supermarket “Bingo” u Tesliću i ukrao oko 700 maraka. Prilikom te pljačke uspio je da onesposobi i alarmni sistem. Nakon hapšenja i ispitivanja Prnjavorcu je tada u Osnovnom sudu u Tesliću određen jednomjesečni pritvor.

U to vrijeme nije bilo poznato za ranije njegove krađe za koje se sada tereti. To je otkriveno tokom istrage na osnovu  saznanja policije.

Inače Prnjavorac je odranije poznat policiji i samo prošle godine nadležnom tužilaštvu prijavljen je za čak 20 krađa. Do sada  je zbog ovih djela prijavljivan pet puta tako da mu je novom prijavom dosije podebljan za još pet krađa.

Izvor blizak istrazi je kazao da je ovaj lopov inače beskućnik koji je već služio zatvorsku kaznu zbog krađa.

“Još kao maloljetnik počeo je da krade. Ispočetka je provaljivao u trgovine i uzimao hranu, a onda je “prešao” na novac i tehničke stvari. Na meti su mu, uz trgovinske, bile i zanatske radnje, te ugostiteljski i slični objekti”, objasnio je izvor blizak istrazi.

Hapšenje

Banjalučka policija uhapsila je Nenada Š. (32) zbog sumnje da je pokušao da opljačka prodavnicu “Daca i Ana” u banjalučkoj ulici Miloša Obilića. On je u noći između 14. i 15. aprila pokušao da provali u prodavnicu ali nije uspio ništa da ukrade. Inače ova prodavnica bila je na meti pljačkaša 8. maja kada je vlasnik razbojnika s nožem otjerao gađajući ga glavicama kupusa i drugom robom.

Osumnjičeni Nenad Š. poznat je po krivičnim djelima.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/serijski-provalnik-iz-teslica-opeljesio-kineze/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot