Tadić: Biće utvrđene sve okolnosti tragedije u Mostaru

Objavljeno: 14. 5. 2017 u 16:56h

Vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić rekla je danas da će biti preduzete sve neophodne mjere s ciljem utvrđivanja svih okolnosti tragične avionske nesreće kod Mostara, među kojima je i saslušanje svjedoka.

“Eksperti rade na tehničkim karakteristikama letjelice. Preduzeće se sve neophodne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ove tragične nesreće, među kojima je i saslušanje svjedoka”, rekla je Tadićeva nakon obilaska mjesta avionske nesreće u kojoj je poginulo pet lica.

Ona rekla je da je riječ o jednoj od najvećih nesreća u istoriji BiH, ali nije mogla iznijeti više detalja.

“Naši tužioci su članovi Komiteta za vazdušnu bezbjednost i obučeni su za rad u ovakvim situacijama. Naložila sam dežurnom tužiocu Dijani Kajmaković da sa svim nadležnim institucijama obavi uviđaj prema visokim standardima i prema međunarodnim konvencijama”, rekla je Tadićeva novinarima.

Ona je dodala da eksperti koje je odredilo Ministarstvo saobraćaja i komunikacija rade zajedno sa Tužilaštvom BiH.

Tijela nastradalih su izvučena i prebačena u Kliničku bolnicu Mostar na obdukciju, a tokom dana će biti izvučeni i ostaci aviona.

U avionskoj nesreći koja se dogodila juče oko 16.00 časova u Mostaru poginuo je pilot Ivan Karačić, zatim mladić Muhamed Sipović, brat i sestra od sedam i deset godina iz porodice Lovrić, te osmogodišnji dječak iz porodice Hadžiomerović, potvrđeno je Srni iz više izvora.

Dvoje nastradalih su djeca radnika Aerodroma Mostar, a jedno je dijete zaposlenog u Agenciji za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH /BHANSA/.

Nesreća se dogodila tokom panoramskog leta u okviru manifestacije “Dani otvorenih vrata” pod nazivom “Let iznad Mostara” koju su organizovali Aeroklub “Mostar 1949” i Aerodrom Mostar.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/tadic-bice-utvrdene-sve-okolnosti-tragedije-u-mostaru/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot